15 продуктів, які можуть довго лежати в коморі: якими продуктами запастись на зиму

15 продуктів, які можуть довго лежати у коморі

1. Кубики з бульйоном

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у темній сухій скриньці

Кубики з бульйоном – це універсальний продукт, який допомагає швидко приготувати суп або додати аромат до інших страв. Вони не містять інгредієнтів, що легко псуються, а їх термін зберігання може досягати двох років. Головне – зберігати їх у темному місці, подалі від вологи.

2. Консервовані фрукти та овочі

Термін зберігання: 6 років

Де зберігати: у темній скриньці

Консервація – це чудовий спосіб зберегти вітаміни на зиму. Банки з консервованими фруктами та овочами можуть стояти в коморі довгі роки, якщо банки не пошкоджені. Слідкуйте за тим, щоб банки не були вм’ятими, тому що це може прискорити псування продукту.

3. Темний шоколад

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у темній ящику при кімнатній температурі

Темний шоколад — один із видів шоколаду, який зберігається найдовше. Все завдяки його натуральному складу. Зберігайте шоколад у герметичній упаковці, щоб мінімізувати контакт з повітрям, і він радуватиме вас протягом двох років.

4. Сухофрукти

Термін зберігання: 1 рік

Де зберігати: в упаковці від виробника або в контейнері

Сушені журавлини, чорнослив, інжир і курага можуть зберігатися тривалий час, зберігаючи свої корисні властивості. Такий запас стане чудовим перекушуванням або добавкою до випічки, навіть через рік.

5. Макарони

Термін зберігання: 3 роки

Де зберігати: у темному сухому ящику у пластиковій упаковці або герметичному контейнері

Макарони – це основа для багатьох страв. Щоб довго зберігалися, переконайтеся, що упаковка не картонна. Герметичний контейнер або упаковка із пластику допоможуть зберегти макарони протягом трьох років.

6. Крупи

Термін зберігання: 8 років

Де зберігати: у герметичному контейнері в сухій та темній ящику

Кіноа, гречка, бобові та інші крупи можуть зберігатися багато років за правильних умов. Дуже важливо стежити за ними, щоб запобігти появі комах, які можуть псувати запаси.

7. Розчинна кава

Термін зберігання: 25 років

Де зберігати: у сухій ящику у герметичному контейнері

Розчинна кава може зберігатися неймовірно довго – до 25 років! Навіть кава для варіння в турці або в зернах збереже свіжість та смак, якщо правильно її зберігати.

8. Варення та джеми

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у ящику на кухні

Консервовані солодощі, такі як варення та джеми, також мають тривалий термін зберігання. Головне – не відкривати банки до використання. Після розтину їх потрібно зберігати у холодильнику трохи більше 6 місяців.

9. Лікер

Термін зберігання: вічно

Де зберігати: у ящику при кімнатній температурі

Відкрита або відкрита пляшка лікеру може зберігатися вічно. Однак після розтину такі напої, як вермут чи вершковий лікер, краще тримати у холодильнику.

10. Олія

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у прохолодній та темній шафі

Рослинні олії, такі як оливкова, соняшникова, авокадо або лляна, можуть зберігатися до двох років. Але якщо пляшку вже відкрито, термін зберігання скорочується до двох місяців.

11. Консервований тунець

Термін зберігання: 5 років

Де зберігати: у темній сухій шафі

Тунець у банках — ще один продукт із тривалим терміном зберігання, який буде актуальним для приготування салатів чи закусок. Після розтину банки її потрібно зберігати в холодильнику та вжити протягом тижня.

12. Соління

Термін зберігання: 4 роки

Де зберігати: у темній скриньці

Солони, що містять консерванти, можуть зберігатися до 4 років. Проте відкриті банки вимагають дотримання особливих умов зберігання — у холодильнику і трохи більше місяця.

13. Рис

Термін зберігання: 30 років

Де зберігати: у герметичній упаковці у прохолодному та сухому місці

Рис – один із найдовговічніших продуктів, який може зберігатися до 30 років. У нього низький вміст олій, що сприяє тривалому збереженню.

14. Чай

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у герметичній упаковці в будь-якій кухонній скриньці

Чай – універсальний напій для будь-яких сезонів. Термін зберігання чаю – до двох років, при цьому його варто зберігати в герметичній упаковці, щоб уникнути впливу вологи та світла.

15. Томатний соус

Термін зберігання: 2 роки

Де зберігати: у будь-якій кухонній скриньці

Запасіться томатним соусом на тривалий термін – він залишиться свіжим у закритих банках до двох років. Після розтину банку потрібно зберігати в холодильнику та використовувати протягом тижня.