Смачний і корисний салат можна зіпсувати лише одним інгредієнтом. Якщо ви хочете отримати користь від страви, радимо вам дізнатися про три продукти, які додавати в салат категорично не варто.
Насправді, кожен з нас звик робити салати з майонезом, додавати багато олії або горішків. Тобто, замість допоміжної страви до основної страви, ми перенасичуємо його і перетворюємо на калорійний “якір”, тим більше, що й основна страва теж дуже калорійна.
Варто знати одне – не заправляйте легкий салат жирними соусами і не додавайте наступні інгредієнти:
Сир. У твердому сирі міститься дуже багато калорій. А ще до сирів додають шкідливі ароматизатори, які посилюють смак і таким чином ви подвоюєте калорії. Якщо ви любите сир, то додавайте тільки сир фета або бринзу.
Смажене м’ясо і фрукти. Всі теплі салати готуються на смажених продуктах, але ж ви готуєте легкий салат для вашого шлунку, а не насипаєте підігріте куряче філе, бекон, свинину. Карамелізовані фрукти теж не принесуть користі, якщо ви прагнете знизити калорії.
Заправки для салату. Всі жирні соуси, майонези (навіть домашні), заправки до салату будуть тільки приносити шкоду вашому організму. Отримаєте тільки “зайві боки”. Чим тоді заправляти? –
• Соком лимона
• Сіллю
• Оливковою олією
Пропонуємо вашій увазі рецепт легкого і корисного салату.
Інгредієнти:
• Листя салату
• Помідори черрі – 5 штуки
• Сир Фета
• Маслини або оливки
• Оливкова олія
• Лимонний сік
• Сіль – за смаком
Приготування:
Листя салату добре промити, обсушити і покласти в глибоку миску. Додати порізані оливки або маслини та помідори черрі.
Робимо заправку для салату: оливкову олію змішати з 1 столовою ложкою лимонного соку та сіллю.
Полити салат заправкою, перемішати і викласти на тарілки. Зверху посипати тертим сиром.
Смачного!
Фото: pixabay.