– Або ти найближчими днями знаходиш роботу і з’їжджаєш з квартири. або допомоги від мене не чекай – відповів чоловік на моє прохання. – Я не повинен утримувати дорослу жінку, яка навіть на шкарпетки собі не в змозі заробити. І нічого маленькими дітьми прикриватись. Раніше жінки і дітей мали і уже через два місяці після їх появи на роботу виходили, а нашим аж по два роки – придумуй щось, не ледачкуй

Моя історія проста і банальна. Прожили з чоловіком близько п’ятнадцяти років, у нас міцна і дружна сім’я. Двоє прекрасних діток, яких ми довго не могли мати. І ось тепер, коли найскладніша ситуація нами переборена, сім’я затріщала по швах, як старі штани.

Як це зазвичай буває, чоловік завів стосунки на стороні. Спочатку я намагалася закривати на його походеньки очі, адже дітям потрібна повна сім’я. Але мої виверти не принесли належного результату. Остання його дівчина виявилася занадто моторною в цьому плані.

Сім’я була знищена в один вечір. Чоловік, як завжди, пізно повернувся додому. Його зовнішній вигляд говорив тільки про те, що він повинен мені сказати щось серйозне. Так і прозвучали ці його слова. Він навіть не намагався підібрати вирази. Просто сказав, що йде до іншої жінки, яка набагато цікавіше від мене.

Житло, в якому ми проживали, належить чоловікові. Але він не став нас виставляти на вулицю. Він просто дав мені термін в декілька місяців, щоб я вирішила всі свої негаразди, пов’язані з самостійним життям з дітьми. Взяв свої необхідні речі і пішов.

Наступний місяць я провела в повному тумані. Не пам’ятаю ні початку днів, ні їх вечорів. Все злилося воєдино. Рятували тільки діти, які вимагали моєї уваги. Ті невеликі заощадження, які мені вдалося зібрати, незабаром закінчилися. Колишній чоловік ніби й допомагає грошима, але особливо на них я розраховувати не могла. Цієї суми було достатньо тільки на дитячі витрати.

Коли прийшла до тями, зрозуміла, що ситуація значно погіршилася. За минулий час всі гроші практично закінчилися. Роботи у мене так і немає. Скоро буде нічим платити за житло, не кажучи вже про утримання дітей. У зв’язку з цим я була змушена звернутися за допомогою до чоловіка. До колишнього чоловіка.

У відповідь, на моє прохання про те, щоб він взяв тимчасово діток до себе, поки я влаштуюся і зможу дати їм найнеобхідніше, я почула лише закиди у своїй неповноцінності. Він сказав чітко: або я знаходжу у найближчі дні роботу і з’їжджаю з квартири, або він не буде допомагати нам з дітьми. За його словами він не зобов’язаний утримувати дорослу жінку, яка навіть на шкарпетки собі не заробляє.

Я могла багато чого від нього чекати після останніх подій, але про таке не могла навіть і подумати! Що мені тепер робити, я не розумію. Мені потрібна всього лиш невелика допомога від нього! Невже я не заслужила від чоловіка поваги і співчуття! Дітям лиш по два рочки. Як я можу шукати роботу у такому випадку. Куди мені діти двох малюків, адже ні батьків ні няні у нас немає.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page