Бабуся принципово не відчинила двері онуку, який стояв і чекав, аби привітати її. Коли наступного дня подруга все ж додзвонилась до колишньої свекрухи, то почула таке, що здорова людина і не вигадає

Нещодавно з моєю подругою стався випадок, який мене геть здивував. Пізно ввечері вона подзвонила мені і розповіла, як її колишня свекруха не відкрила двері своєму рідному онукові, тобто синові моєї подруги. При цьому була вона вдома, але принципи виявилися дорожчими близької людини.

Подруга розлучилася приблизно 9 років тому. Від колишнього чоловіка у неї двоє синів, яким вже 14 і 16 років. більше заміж вона не виходила.

Після розлучення колишній чоловік переїхав жити в іншу країну. Дітям він щомісяця сплачує аліменти.

Батьки колишнього чоловіка живуть недалеко від подруги. З самого початку у неї були погані відносини з колишніми свекрухою і свекром, а після розлучення тільки погіршилися.

Перший час вони не взагалі не підтримували стосунки, навіть в тому випадку, якщо зустрічалися випадково на вулиці. Просто робили вигляд, що один одного не помітили. Хоча моя подруга не вважала їх у чомусь винними і їй було неприємно, що їм не цікаві рідні внуки, при цьому живуть вони в десяти хвилинах ходьби один від одного. Хвилювалася вона не за себе, а за дітей, адже їм було важко, що бабуся і дідусь їх повністю ігнорують.

Через кілька років таких холодного відносини занедужала свекруха. Недуга була серйозною, тому швидше за все у неї прокинулася совість. Так що взаємини у них налагодилися.

Звичайно, близькими вони не стали, але бабуся стала приходити на дні народження онуків, а хлопчики теж заходили до них, щоб привітати з якимись святами. Кілька разів бабуся брала онуків з собою на дачу.

З того часу відносини між родичами стали теплішими, так пройшло років 5. Щороку подруга купувала коробку дорогих цукерок і красивий букет квітів, все це вона вручала пацанам і ті йшли вітати бабусю з днем ​​народження.

Однак 8 місяців тому раптово з’явився її колишній чоловік. Подруга розповідала, що як поїхав, так навіть не дзвонив синам, а повернувшись став дзвонити по відеозв’язку. Кілька разів дзвонив, намагаючись знову налагодити стосунки. В іншій країні у нього була жінка, з якою він жив, але швидше за все вони розлучилися, залишився він один. Говорив, що збирається незабаром повернутися додому.

Подруга мені розповіла, що зовнішній вигляд у нього якийсь змарнілий, напевно, зловживати почав. Почуттів у неї до колишнього чоловіка немає ніяких, як і бажання, щоб він повертався. До того ж їй було неприємно з ним навіть розмовляти, але дітям вона не забороняла спілкуватися з батьком. Вона давно живе своїм життям і минуле повертати не збирається.

Трохи пізніше колишня свекруха теж стала її дуже тонко обробляти, коли вони бачилися. Мовляв, незабаром повернеться Володя . У вас обох за такий тривалий час не склалося особисте життя. Може не потрібно було розлучається – примовляла вона моїй подрузі.

Вона відразу зрозуміла, що колишній чоловік і його мати щось задумали. Вірніше, не щось, а відновлення сім’ї.

А чому і не спробувати відновити, у моєї подруги хороша робота з пристойним заробітком, коли вона заміж виходила, їй батьки подарували квартиру, живе вона в ній по сьогоднішній день, купила машину, все у неї є і сама вона красива, доглянута жінка. Зате у Володі нічого немає, навіть живучи за кордоном не зміг нічого заробити і придбати. Повернеться на батьківщину ні з чим, як і поїхав. Та ще й вигляд у нього не дуже.

Днями у колишньої свекрухи був день народження. Подруга як зазвичай купила коробку цукерок і квіти. Вручила все це старшому синові і відправила вітати бабусю. Однак та двері не відчинила.

Природно можна було вирішити, що нікого немає вдома. І так би онук і подумав, якщо б не одне «але». Коли хлопець підходив до будинку, то бачив, як бабуся щось робить на кухні. Це було ввечері, коли вже темно і при включеному світлі в квартирі все прекрасно видно.

Однак бабуся швидше за все знову образилася на колишню невістку, тому не захотіла приймати її сина, адже точно синок все розповів своїй мамі, як його відшила колишня дружина. Тоді бабуся вирішила знову оголосити онукам бойкот.

Після того, як син прийшов додому, він все розповів про те, що сталося. Подруга спробувала додзвонитися до колишньої свекрухи, щоб дізнатися, що та знову придумала, але родичка не відповіла.

Трохи пізніше подруга вирішила спробувати знову зателефонувати, щоб дізнатися, що з бабусею її синів все добре. Тільки для цього вона пішла до сусідки і попросила телефон. Тоді свекруха відповіла їй і голос у неї був досить бадьорий.

Подруга не змогла стриматися і стала обурюватись, висловивши все, що думає про вчинок колишньої свекрухи, адже діти не винні в тому, що батьки розлучилися і не заслуговують, щоб рідна бабуся до них так ставилася.

Та у відповідь її назвала не надто розумною (це я пом’якшила), що вона залишає дітей без батька, який захотів повернутися і спробувати відновити сім’ю. От, як не потрібен їй чоловік, то хай і не буде у дітей бабусі.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page