Без ніякого гніту: як приготувати хрумку та соковиту квашену капусту в банці

Квашену капусту приємно дістати взимку, щоб насолодитися яскравою та ароматною закускою, яка доповнить будь-який обід чи вечерю. Крім того, така страва вважається корисною, оскільки містить багато вітамінів і корисних елементів.

Однак деякі молоді господині скоріше відмовляться від такої смакоти. На перший погляд, може здатися, що це займає багато часу. Але є рецепт, який дозволяє досить швидко зробити смачну, соковиту та хрумку квашену капусту.

Складові:

капуста, 2 кг,

морква, 1 шт.;

цукор, 1 ст. л.;

лавровий лист, 4 шт.;

перець чорний, 10 горошин;

сіль 3 ст. л.

Також бажано підготувати трохи питної води.

Як готувати?

Овочі слід помити, почистити та нашаткувати.

Далі все потрібно скласти в 3-літрову банку і трохи прим’яти. При цьому перекладати краще шарами.

Тільки в останню чергу у банку засипається сіль, а потім треба налити воду.

Банку бажано поставити у великий тазик, куди виливатиметься розсіл.

Капусту на добу слід залишити при кімнатній температурі. Потім її треба проткнути в декількох місцях, щоб вийшов газ, що з’явився за цей час. Після цього в банку треба насипати цукор та залишити ще на добу капусту при кімнатній температурі.

Як тільки розсіл стане кислим, капуста осяде, можна закривати ємність і ставити в холодильник.

Фото: колаж.

09/25/2022