Запашний чай, який парує і гріє руки – ось такі асоціації у нас з чаєм та чаюванням. Проте, чай давно п’ють холодним і від цього він не стає менш смачним та корисним, а, навпаки, корисних мікроелементів при холодному заварюванні залишається в чаї більше.
Для холодної заварки використовують холодну очищену воду. Таким чином, смак чайного листа буде відмінним від звичного вам смаку – буде більш соковитим та яскравим.
Отожі, холодна заварка доволі проста: холодна очищена вода, заварник та ваш улюблений чай. Залийте декілька ложок чаю холодною водою та поставте ємність на ніч в холодильник, а зранку насолоджуйтесь улюбленим смаком та живильною енергією.
Важливо знати, що білий чай «заварюватиметься» в холодильнику не менше 3-4 годин, а улун – 5-6 годин. Тобто, ччим вище щільність чайного листа, тим довше його треба «заварювати».
Можна скористатися льодом аби розкрити цілющі властивості чаю. Для цього покладіть в заварник на листя кубики льоду і залиште в кімтанті, доки лід не розтане, а тоді смакувати.
Фото ілюстративне pixabay