Мариновані кабачки смачні самі по собі, ідеально підійдуть як гарнір до обіду з картоплею та м’ясом.
Це ласощі особливо смачне тим, що їх можна розкласти по банках і насолоджуватися цілий рік!
Інгредієнти на 4 літрові банки:
- 1,5 кг цукіні
- 4 зубчики часнику
- 1 столова ложка солі
- 1 чайна ложка чорного меленого перцю
- 3 ложки цукру
- 120 мл соняшникової олії
- 120 мл 9% акт
- 1 гострий перець
- 20 г кропу
- 20 г петрушки
Процес приготування:
Цукіні помити, нарізати.
Видаліть насіння.
Наріжте невеликими шматочками і помістіть в глибоку миску.
Додати подрібнений часник, цукор, сіль і олію.
Потім додайте оцет і додайте чорний перець.
Потім додайте в миску дрібно нарізану петрушку і кріп.
А гострий перець нарізати тонкими скибочками.
Ретельно перемішайте суміш.
Залишити на 3 години.
Банки ретельно вимийте і просушіть.
Через три години розкласти кабачки по банках.
Втрамбовуйте сильніше.
Заливаємо банки соком, що залишився.
Помістіть банки в каструлю.
Надіньте кришки, але не закручуйте їх.
Наповніть каструлю водою.
Коли вода закипить, пастеризуйте 15 хвилин.
Дістати банки, закрити кришками.
Залиште холонути.
Коли банки повністю охолонуть, приберіть їх у прохолодне місце.
Найкраще зберігати в погребі.