Дерунами в духовці мене пригостила подруга: витягла пательню на стіл, порізала на шматки, припрошує. Я думала, що це якась запіканка – а, ні, смачні деруни і без того олійного присмаку, що для мого шлунку просто радість.
Вона каже, що піддивилася рецепт в Інтернеті, а тепер вже так навчилася готувати, що й експериментує: інколи тре на великій терці та додає твердий сир, а інколи й яєць не дає, як нема в хаті. Але смак завжди неперевершений.
Інгредієнти:
– 1.5 кг картоплі
– 1 середня цибулина
– 3 ст.л сметании
– 2 яйця
– сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Картоплю і цибулю потріть в бленд ері чи на дрібній терці. Сік злийте.
2. Додаємо сметану. Яйця, солимо, перчимо, пробуємо на смак.
3. Пательню щедро змащуємо смальцем, тоді смак страви набагато смачніший. Якщо немає смальцю – використовуйте олію.
4. Далі кладете в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин при режимі «без конвекції», далі включаєте режим «з конвекцією» і випікаєте ще 20 хвилин.
5. Витягуєте і смакуєте зі сметаною чи сиром з часником – кому як смакує.
Смачного!
Фото: pixabay