Деруни в духовці я ще не їла. Виявляється, це дуже смачно і дуже швидко!

Дерунами в духовці мене пригостила подруга: витягла пательню на стіл, порізала на шматки, припрошує. Я думала, що це якась запіканка – а, ні, смачні деруни і без того олійного присмаку, що для мого шлунку просто радість.

Вона каже, що піддивилася рецепт в Інтернеті, а тепер вже так навчилася готувати, що й експериментує: інколи тре на великій терці та додає твердий сир, а інколи й яєць не дає, як нема в хаті. Але смак завжди неперевершений.

Інгредієнти:

– 1.5 кг картоплі

– 1 середня цибулина

– 3 ст.л сметании

– 2 яйця

– сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Картоплю і цибулю потріть в бленд ері чи на дрібній терці. Сік злийте.

2. Додаємо сметану. Яйця, солимо, перчимо, пробуємо на смак.

3. Пательню щедро змащуємо смальцем, тоді смак страви набагато смачніший. Якщо немає смальцю – використовуйте олію.

4. Далі кладете в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин при режимі «без конвекції», далі включаєте режим «з конвекцією» і випікаєте ще 20 хвилин.

5. Витягуєте і смакуєте зі сметаною чи сиром з часником – кому як смакує.

Смачного!

Фото: pixabay