Днями я випадково почула, як зять дорікає донці, що вона нікудишня господиня. Мені стало прикро, адже означає, що це і моя вина, так виховала доньку. Думаю, тепер переїхати до них і так допомогти доньці, щоб її шлюб не розвалився. Чи допоможе це?

Я була дуже щаслива, коли моя Мар’янка вийшла заміж за гарного хлопця. Новоспечений зять мені відразу сподобався: працьовитий, розумний, дбайливий, а найголовніше – не п’є.

Як і будь-яка матір, яка хоче своїй дитині тільки хорошого, не лізла в особисте життя молодої сім’ї.

А що, діти дорослі і можуть самі розібратися зі своїми проблемами. Тому одного разу, коли донька попросила мене приїхати до них в гості і допомогти по господарству, я не хотіла пхати туди свого носа. У домі повинна бути одна господиня і донька цілком може впоратися сама з прибиранням в квартирі і приготуванням їжі.

Тим більше, що я її з дитинства привчала до порядку і до того, що вона повинна навчитися справлятися з усім без моєї допомоги. Іноді у неї були промахи, Мар’яна не слухала мене, але в цілому, я була впевнена, що подбати про свого чоловіка зможе. Але ні, виявилося, що я помилялася.

Виявилося, що Мар’яна просто пустила всі домашні справи на самоплив і активно зайнялася своєю кар’єрою. Зять теж вічно пропадає на роботі, а вдома вони зустрічаються тільки ввечері. Не важко здогадатися, що в квартирі панує справжній хаос: гори не праної білизни, всюди пил і їжа на винос. Донька рідко готує сама. Найчастіше вона замовляє додому піцу чи суші, як це стало модно останнім часом.

Не розумію я нинішню молодь. Як може більше подобатися сира риба, а не наваристий борщ чи вареники? Це ще у них немає дітей. А з’явилися б у мене онуки, я навіть уявити не можу, чим би вона їх годувала.

Про все це я дізналася, коли недавно подзвонила донці поцікавитися її справами. Думаю, останнім часом вона перестала мені дзвонити, може у них щось трапилося?

Мар’яна не стала розпинатися переді мною і розповідати деталі свого життя. Весь потік інформації звалився на мене несподівано. Під час розмови до неї підійшов чоловік. Він не помітив, що донька з кимось розмовляла по телефону, і почав обурюватися. «Скільки це все може тривати? Тобі крім роботи нічого не потрібно. Подивися на безлад в нашій квартирі: всюди бруд, пил, навіть єдина квітка в горщику і та зів’яла. Мені набридло їсти твою піцу і суші щовечора, вони поперек горла вже стоять. З тебе вийшла нікудишня господиня, не про таку дружину я мріяв»,- ось що я почула від зятя. Донька швидко попрощалася і кинула слухавку.

Мені стало так прикро від почутого. Невже я так погано виховала свою дівчинку? Виходить, це я винна, що моя донька не може створити вдома затишок. Трохи обміркувавши почуте, я прийняла рішення все-таки поїхати в них в гості і під цим приводом допомогти їй навести порядок в домі і в голові. Адже так і до розлучення недалеко. А мені не хочеться, щоб єдина доня, толком не поживши в шлюбі вже була розлученою. Але чи допоможе мій приїзд?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page