Дочка через день, на сніданок перед школою, просить саме цю смакоту: яйце пашот справді на цьому тості ідеально “вписується”. Записуйте рецепт та готуйте і своїм дітлахам, і не тільки їм!

Дочка через день, на сніданок перед школою, просить саме цю смакоту: яйце пашот справді на цьому тості ідеально “вписується”. Записуйте рецепт та готуйте і своїм дітлахам, і не тільки їм!

Яйце пашот на тості з м’ясним салатом

Спочатку готуємо ситний салат:

300 г запеченої чи відварної яловичини;

300 г свіжих огірків;

1 цибулина;

олія;

сіль, перець чорний молотий.

Готуємо так:

Огірки нарізаємо смужками. Солимо й залишаємо на 10-15 хвилин. М’ясо завчасно запікаємо або відварюємо цілим шматком. Подрібнюємо на смужки. Цибулю трохи обсмажуємо з невеликою кількістю олії. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо олію, сіль і перець.

Готуємо яйце пашот. Для цього в невелику каструлю наливаємо 1 л води. Чекаємо, поки вода почне кипіти (зʼявляються бульбашки, але ще не бурлить).

Робимо воронку й розбиваємо туди яйце. Також є інший спосіб: розбити яйце в ополоник й повільно опускати в гарячу воду. Яйце пашот готується 3-3,5 хвилини. Подавати яйце на тості, можна додати легкий соус.

Смачного, друзі!

Фото з вільних джерел