Дочка через день, на сніданок перед школою, просить саме цю смакоту: яйце пашот справді на цьому тості ідеально “вписується”. Записуйте рецепт та готуйте і своїм дітлахам, і не тільки їм!
Яйце пашот на тості з м’ясним салатом
Спочатку готуємо ситний салат:
300 г запеченої чи відварної яловичини;
300 г свіжих огірків;
1 цибулина;
олія;
сіль, перець чорний молотий.
Готуємо так:
Огірки нарізаємо смужками. Солимо й залишаємо на 10-15 хвилин. М’ясо завчасно запікаємо або відварюємо цілим шматком. Подрібнюємо на смужки. Цибулю трохи обсмажуємо з невеликою кількістю олії. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо олію, сіль і перець.
Готуємо яйце пашот. Для цього в невелику каструлю наливаємо 1 л води. Чекаємо, поки вода почне кипіти (зʼявляються бульбашки, але ще не бурлить).
Робимо воронку й розбиваємо туди яйце. Також є інший спосіб: розбити яйце в ополоник й повільно опускати в гарячу воду. Яйце пашот готується 3-3,5 хвилини. Подавати яйце на тості, можна додати легкий соус.
Смачного, друзі!
Фото з вільних джерел