Якщо ви любите томатний сік, але не любите витрачати багато часу для його приготування на зиму, то в цих рецептах ви знайдете і простоту приготування і цікавий смак.
Ми знайшли для вас три супер простих та дуже смачних рецептів томатного соку на зиму.
Томатний сік простий
Інгредієнти:
• Помідори – 1,5 кг
• Сіль – 1 столова ложка
Приготування:
Помідори добре перемити і опустити на 2 хвилини в кип’ячену воду, щоб легше зняти шкірку.
Після того, як зняли всю шкіру з помідорів треба їх перемолоти в блендері чи перетерти через сито. Посолити і перемішати.
В попередньо простерелізовані банки розлити сік та поставити на 20 хвилин на стерилізацію.
Ще гарячі банки закрутити та перевернути догори дном під теплу ковдру до повного охолодження.
Томатний сік з солодким перцем
Інгредієнти:
• Помідори – 2 кг
• Червоний болгарський перець – 2 штуки
• Часник – за смаком
Помідори добре вимити, зняти всю шкірку за допомогою кип’ятку ,як в попередньому рецепті, та порізати шматочками.
Болгарський перець очистити від насіння і також порізати.
Далі пропустити томати, болгарський перець та часник через блендер.
Далі суміш перелити у велику каструлю, довести до кипіння та додати сіль за смаком.
Розлити гарячий сік в простерелізовані банки та закрутити, перевернути догори дном під теплою ковдрою до повного охолодження.
Смачний томатний сік на зиму
Інгредієнти:
• Помідори – 5 кг
• Цукор – 200 гр
• Сіль – 80 гр
• Часник
• Перець горошком
Приготування:
Помідори помити та порізати на дольки і подрібнити блендером разом з часником.
Далі перелити у велику каструлю, додати сіль, цукор, оцет 1 столову ложку та перець і варити 30 хвилин.
Розлити готовий томатний сік по банках та закрутити, перевернути догори дном під теплою ковдрою до повного охолодження.
Фото: колаж.
08/25/2022