Домашній томатний сік на зиму – 3 смачних та простих рецепти

Якщо ви любите томатний сік, але не любите витрачати багато часу для його приготування на зиму, то в цих рецептах ви знайдете і простоту приготування і цікавий смак.

Ми знайшли для вас три супер простих та дуже смачних рецептів томатного соку на зиму.

Томатний сік простий

Інгредієнти:

• Помідори – 1,5 кг

• Сіль – 1 столова ложка

Приготування:

Помідори добре перемити і опустити на 2 хвилини в кип’ячену воду, щоб легше зняти шкірку.

Після того, як зняли всю шкіру з помідорів треба їх перемолоти в блендері чи перетерти через сито. Посолити і перемішати.

В попередньо простерелізовані банки розлити сік та поставити на 20 хвилин на стерилізацію.

Ще гарячі банки закрутити та перевернути догори дном під теплу ковдру до повного охолодження.

Томатний сік з солодким перцем

Інгредієнти:

• Помідори – 2 кг

• Червоний болгарський перець – 2 штуки

• Часник – за смаком

Помідори добре вимити, зняти всю шкірку за допомогою кип’ятку ,як в попередньому рецепті, та порізати шматочками.

Болгарський перець очистити від насіння і також порізати.

Далі пропустити томати, болгарський перець та часник через блендер.

Далі суміш перелити у велику каструлю, довести до кипіння та додати сіль за смаком.

Розлити гарячий сік в простерелізовані банки та закрутити, перевернути догори дном під теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачний томатний сік на зиму

Інгредієнти:

• Помідори – 5 кг

• Цукор – 200 гр

• Сіль – 80 гр

• Часник

• Перець горошком

Приготування:

Помідори помити та порізати на дольки і подрібнити блендером разом з часником.

Далі перелити у велику каструлю, додати сіль, цукор, оцет 1 столову ложку та перець і варити 30 хвилин.

Розлити готовий томатний сік по банках та закрутити, перевернути догори дном під теплою ковдрою до повного охолодження.

Фото: колаж.

08/25/2022