Два інгредієнти, які господині помилково кладуть у фарш для котлет

Багато недосвідчених господинь роблять цю помилку, а в підсумку- зіпсований настрій, бо домашні котлетки не виправдовують їх очікування. В чому ж полягає помилка?

Часто ми гадаємо, що в домашні котлети можна додати більше інгредієнтів і це якось суттєво покращить їх смак, але насправді це і є помилковим переконанням, бо зайві продукти лише псують страву, особливо ці два, про них ми і поговоримо.

У першу чергу поговоримо про яйця. Представниці старшого покоління часто радять додавати цей компонент у фарш, щоб “скріпити” котлету, можливо, це пов’язано з якістю фаршу. Але це хибна порада, бо котлета не розпадеться і без яйця.

Якщо фарш якісний, з достатнім вмістом м’яса, а до нього додана помірна кількість хліба, то котлетки точно триматимуть форму,  а от яйце лише зіпсує смак готової страви, надавши котлетам “гумового” смаку, через трату соковитості.

Далі поговоримо про молоко. Його теж досить часто помилко додають до фаршу і знову ж з тим самим бажанням покращити смак страви. Але саме через додавання цього компоненту, котлети втратять м’ясний сік і стануть занадто жорсткими, а все через поєднання молочного та м’ясного білків.

Тому, коли гадаєте в чому ж розмочити батон для фаршу, робіть це у звичайній теплій воді.

І на останок, якщо ж таки хочеться щось додати та якісно покращити смак страви, то додайте то фаршу невелику кількість вершкового масла.

Хай ваші страви завжди вдаються, а рідні та гості з апетитом змітають їх із тарілок!

Фото: pixabay