– Ех, бідна-бідна. – Зморшкуватою рукою бабуся ніжно гладила Наталю по волоссю. – Спи, і нехай біда втече через вікно в поле, добіжить до річки і потoне. Вранці, коли Наталя прокинулася, на столі її чекав незвичайний сніданок

Вперше Наталі чоловік зрадив через два місяці після їхнього весілля. Правда, дізналася вона про це тільки через три роки. Подруга розповіла, його коханка, до речі.

Зрада двох найближчих людей підкосила Наталю. Завжди амбітна і життєрадісна жінка раптом втратила смак до життя. Вранці не хотілося вставати, варити каву, йти на роботу. Працювати теж не хотілося. Директор фірми, знаючи Наталю як відмінного працівника, спочатку терпів, а потім сказав, що звільнить.

У розпачі Наталя втекла в село до бабусі. У старому будинку, де пахло свіжоспеченим хлібом і зеленими вересневими яблуками, вона вперше за довгий час відчула себе на своєму місці.

– Що ж він з тобою зробив, дитинко? – хитала головою бабуся.

Зятя свого вона знала погано. Приїжджав пару раз. Діловий такий. Наталя просить його піти в ліс або на річку, а він тільки навушники одягне і вирячився в монітор свій. Але щаслива була з ним внучка. Прям сяяла.

Коли Наталя заснула, вперше за довгий час без сліз, не плакати ж при бабусі, бабуся сіла поруч з нею і довго дивилася на внучку. Молода, красива, та тільки з юності думала, що без любові першої і єдиної на все життя не проживе. Були залицяльники, квіти дарували, заміж звали, а вона все чекала свого принца. І, здавалося, адже дочекалася. Тільки принц виявився з гнилизною.

Ех, бідна-бідна. Зморшкуватою рукою бабуся ніжно гладила Наталю по волоссю. Спи, і нехай біда втече через вікно в поле, добіжить до річки і потoне.

Вранці, коли Наталя прокинулася, на столі її чекав незвичайний сніданок. У трьох каструлях варилися яйця, морква і кава.

– Що ти робиш? – посміхнулася Наталя.

– Побачиш, – сказала бабуся.

Коли продукти були готові, бабуся попросила Наталю спробувати їх на дотик.

Наталя здивувалася, але сперечатися не стала. З тарілки вона взяла моркву.

– Якою вона стала? – запитала бабуся.

– М’якше? – відповіла Наталя.

– Добре, – посміхнулася бабуся.

– А яйце стало міцніше, – зазначила Наталя, очистивши шкаралупу.

Настав час кави. Наталя любила цей напій, тому за першим ковтком зробила другий, і так до тих пір, поки на дні чашки не залишилася тільки гуща.

– І що це було? – запитала вона бабусю.

– Уяви, – посміхнулася бабуся, – що окріп – це проблема. Тверду і сильну морква вона зробила м’якою, крихке яйце – міцним, а з кавовими зернами створила справжнє диво – вони не тільки змінилися самі, а й змінили світ навколо. Так хто ти, Наталочко? І що проблема може зробити з тобою?

У той же день Наталя поїхала в місто і подала заяву на розлучення. Звичайно, зрада чоловіка ще завдає їй болю. Але тепер Наталя впевнена, що між першим і єдиним коханням немає нічого спільного. Першу вона вже пережила, а єдину обов’язково ще зустріне.

Передрук без посилання на hot-news – заборонений!

Фото ілюстративне – samiysok

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page