Гарбузова каша з рисом на молоці. Завжди проходила повз гарбузи на базарі, бо ніяк собі не уявляла, як це можна з гарбуза варити кашу

Завжди проходила повз гарбузи на базарі, бо ніяк собі не уявляла, як це можна з гарбуза варити кашу. Аж ось продавчиня мені каже: «Ви спробуйте, мої онуки її дуже люблять». Я наважилася на експеримент і вирішила нагуглити рецепт, в якому хоч якісь продукти мої їдять. Вийшло дуже ситно і цікаво, а ще було легко готувати, тому раджу спробувати. Про користь мовчу – кожна з вас знає, що вітамінів в такій каші багато, а для вашої травної системи – радість.

Інгредієнти:

• Гарбуз – 400 г

• Молоко – 250 мл

• Рис – 180 г

• Вода – 60 мл

• Вершкове масло – 50 г

• Цукор – 2 ст.л.

• Сіль – за смаком

Приготування:

1. Почистіть гарбуз від шкірки та насіння і наріжте на дрібні кубики. Залийте водою та поставте варити на середньому вогні 10 хвилин, доки гарбуз не зм’якне, а вона не випарується.

2. Заливаєм гарбуз молоком і чекаємо, поки закипить, тоді додаємо сіль і цукор.

3. Рис промиваємо і висипаємо зверху на гарбуз і залишаємо готуватися на слабкому вогні 30 хвилин. Не перемішуйте страву, бо пригорить.

4. До вже готової каші додаємо масло, якщо вона на ваш смак загуста – додайте молока.

5. Можете додати в неї родзинок, сухофруктів, фрукти – все на ваш смак.

Смачного!

Фото pexels