Завжди проходила повз гарбузи на базарі, бо ніяк собі не уявляла, як це можна з гарбуза варити кашу. Аж ось продавчиня мені каже: «Ви спробуйте, мої онуки її дуже люблять». Я наважилася на експеримент і вирішила нагуглити рецепт, в якому хоч якісь продукти мої їдять. Вийшло дуже ситно і цікаво, а ще було легко готувати, тому раджу спробувати. Про користь мовчу – кожна з вас знає, що вітамінів в такій каші багато, а для вашої травної системи – радість.
Інгредієнти:
• Гарбуз – 400 г
• Молоко – 250 мл
• Рис – 180 г
• Вода – 60 мл
• Вершкове масло – 50 г
• Цукор – 2 ст.л.
• Сіль – за смаком
Приготування:
1. Почистіть гарбуз від шкірки та насіння і наріжте на дрібні кубики. Залийте водою та поставте варити на середньому вогні 10 хвилин, доки гарбуз не зм’якне, а вона не випарується.
2. Заливаєм гарбуз молоком і чекаємо, поки закипить, тоді додаємо сіль і цукор.
3. Рис промиваємо і висипаємо зверху на гарбуз і залишаємо готуватися на слабкому вогні 30 хвилин. Не перемішуйте страву, бо пригорить.
4. До вже готової каші додаємо масло, якщо вона на ваш смак загуста – додайте молока.
5. Можете додати в неї родзинок, сухофруктів, фрукти – все на ваш смак.
Смачного!
Фото pexels