Готуйте, поки є кабачки: ця запіканка зробила мій день, і не тільки мій, а й всієї моєї сімейки. Смачно, не те слово! (рецепт)
Дуже смачно до сніданку, а також дуже корисно!
Для приготування вам знадобиться:
Кабачків — 400 грамів
Цибуля — 1 штука
Помідор — 1 штука
Курячі яйця — 2 штуки
Твердий сир — 100 грам
Сир пармезан для посипання — 10 грамів
Борошно — 2 столові ложки
Часник — 2 зубчики
Сіль — за смаком
Готуємо так:
Спочатку ретельно миємо кабачок, відрізаємо крайні частини та чистимо. Натираємо на крупній тертці, солимо, перемішуємо і на 15 хвилин відставляємо, щоб овоч пустив сік.
Після того, як пройде визначений термін віддавлюємо сік із кабачка.
Подрібнюємо помідор, цибулю, часник. Змішуємо їх в одну масу і додаємо тертий сир та яйця. Добре перемішуємо.
Додаємо борошно. Перемішуємо ще раз і викладаємо у глибоку форму.
Посипаємо тертим пармезаном.
Відправляємо нашу запіканку у попередньо розігріту духовку. Випікаємо 25-30 хв при 180 градусах.
Подаємо запіканку теплою чи холодною. За бажанням можна прикрасити страву зеленню або навіть подавати її зі сметаною чи соусом.
Смачного, друзі!
Фото – скріншот з відео