Не можете приготувати ідеально прозорий бульйон? Кожна проблема має своє рішення, тому цього разу ми розповімо, що робити, щоб бульйон став прозорим. Все набагато простіше, ніж ви думаєте.
Перша причина, чому бульйон мутніє, – це неправильно підібране м’ясо. Рекомендуємо вибирати м’ясо з кістками, адже тоді бульйон придбає чудовий смак і аромат. Якщо варити м’ясо без кісток, бульйон вийде менш смачним.
Також бульйон може помутніти через неправильну температуру приготування. М’ясо заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. Якщо вибрати занадто високу температуру, бульйон може вийти несмачним.
При появі піни її необхідно зняти, інакше бульйон стане сірим. Не накривайте каструлю кришкою: приготування у відкритій каструлі не дозволить бульйону посіріти.
Навіть якщо ви зробите одну або кілька помилок, бульйон все одно може бути прозорим. Потрібно просто кинути кубик льоду, і це вплине на колір бульйону. Однак важливо додавати кубик льоду вчасно: робити це потрібно, коли вода ще не закипіла.
Отже, причини помутніння бульйону, і як цього можна запобігти, ми вже розібрали, але іноді результат все одно не такий, як хочеться. У цьому випадку можуть стати в нагоді хитрощі професійних кухарів.
200 г фаршу змішати зі збитим яйцем і 1 склянкою охолодженого бульйону. Залиште цю масу на 20-25 хвилин. Влийте в бульйон, накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні 30-40 хвилин. В кінці процідіть відвар.
Є інший шлях. Коли бульйон вже приготували, але не прозорий, збийте яєчний білок і вмішайте його в бульйон. Коли яєчний білок затвердіє, вийміть його з каструлі шумівкою. Яєчний білок «згортає» каламутність бульйону, роблячи його прозорим.
Пам’ятайте, що каламутний бульйон – це не зіпсована страва. Хоча його колір не ідеальний, його все одно можна використовувати.
Якщо ви хочете, щоб бульйон був прозорим, дотримуйтесь основних правил, і результат вас не розчарує!