Ця страва відноситься до традиційних слов’янських пригощань, вона є корисною і дуже смачною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш будь-який, 500 г.
- цибуля, 2 шт.
- яйця, 1 шт.
- гречка, 1 стакан.
- борошно.
- сіль за смаком.
- часник за смаком.
- соус томатний, 300 мл.
- спеції за смаком.
- олія рослинна.
Як готувати:
- Відварюємо гречану кашу, охолоджуємо і відмірюємо 1 стакан.
- Фарш змішуємо з гречкою, яйцем, солимо і перчимо до смаку. Можна додати будь-які спеції. Формуємо котлети і укладаємо в форму.
- Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо, вливаємо томатний соус, додаємо сіль, перець, спеції, трохи цукру, рубану зелень, борошно, все змішуємо і тушкуємо соус 3 – 4 хвилини.
- Заливаємо гречаники соусом і ставимо форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо їх протягом 30 хвилин.
- Гречаники відмінно підходять до будь-якого гарніру, салату з свіжих овочів, вони смачні, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- За смаком ви також можете додати в фарш часник, зелень, а в соус – базилік, лавровий лист та інші спеції. Також не завадить і пара ложок жирної сметани.
Все наша страва готова. Смачного!