Пора опеньків, коли їх можна збирати відрами, але все зараз не з’їси. Тому пропонуємо вашій увазі рецепт від «Закарпатської Господині» грибного паштету на зиму, яким ви можете смакувати цілий рік. Гриби можуть бути й заморожені і різних сортів – так, навіть, смачніше.
Інгредієнти:
Варені гриби 3 кг
Цибуля 1 кг
Болгарський перець червоний 2 кг
Томатна паста 250 гр
Олія 400 гр
Сіль 100 гр
Цукор 150 гр
Приготування:
1. Перемолоти на м’ясорубці цибулю та парець. Взяти каструлю з подвійним дном або алюмінієву чи чавунну, налити олію та почати смажити цибулю до золотистого кольору. Олію виливаєте спочатку не всю, щоб цибуля смажилася, а не варилася. Додаєте перець і тушкуєте доти, доки волога не випарується наполовину час від часу помішуючи. Це доволі затратний по часу процес і може піти й 2, 5 години на це.
2. Додаємо мелених готових зварених грибів. Гриби можуть бути різні і можуть бути з морозильної камери. Тепер треба дуже часто помішувати, щоб гриби не пригоріли.
3. Солимо і ще десь 1 – 1, 15 хв тушкуємо. Вкінці цукруємо та додаємо томатну пасту. Доводимо до вашого смаку.
4. Розкладаємо в простерилізовані банки гарячим та закручуємо. З одної порції виходить 5 літрів паштету.
Смачного!
Фото ілюстративне pixabay