Breaking News
Невідомо, скільки б продовжувався такий стан, але Алла одержала запрошення до нотаріуса. І дізналася, що і дачу, і «Волгу», що залишилася після батька, і всі сімейні цінності мати заповіла Вадиму. Документ був написаний того дня, коли Алла пішла до Олега. Відтак знайшла товсту пачку листів Вадима
Тишу в кабінеті перервав сигнал на мобільному телефоні чоловіка, що лежав на столі. Оксана не мала звички «ритися» в його телефоні, бо завжди довіряла коханому. Однак вирішила глянути, може, там щось термінове. Побачене і прочитане остаточно збило з пантелику: «Я все підготувала. Думаю, вона не здогадається. Вечір має бути незабутнім». І відправник – «Ланочка».
У неділю вранці на Таниному подвір’ї на все село вигравали музики. А дівчину під гіркі весільні пісні вдягали у вельон. Мати радісно благословила доньку, хоч не розуміла, чого дитина така зажурена, куди подівся її дзвінкий сміх. Хоч би не заслабла? А коли у двір під весільний марш зайшли гості молодого, всі замовкли
Йде втомлена жінка з роботи, тягне важкі сумки, по дорозі заскочивши в магазин. «Що ж, – питаю, – так надриватися? Невже допомогти нікому?» «Та є кому, – відповідає. – Два сини вдома. Одному – двадцять сім років, іншому – тридцять один рік. Вперлися в свої комп’ютери, ніяк не витягнути. Зараз прийду, почнуть по пакетах лазити, хапати на ходу. Хоч би одружилися чи що? Все легше було б»
Іра мовчки розігрівала вечерю. Мовчазну тишину порушило сповіщення в її мобільному. На екрані висвітився невідомий номер. Відкрила повідомлення і застигла на місці. Це були світлини
Рецепти
Хрусткі малосольні огірочки «Весільні» : без кип’ятіння і стерилізації

Через місяць огірки будуть готові – виходять, немов з бочки.

Цей рецепт я випитала одного разу у далеких родичів. Ми були на весіллі в селі і спробували одну дивовижну закуску – ці смачні огірочки.

Виявляється, їх готують відразу після збору – просто заливають криничною водою і нічого не стерилізують.

Огірки виходять як звичайні малосольні, але більш ароматними і хрусткими. Легко готувати, добре зберігаються – що ще потрібно для ідеального рецепта?

Основні інгредієнти (для однієї трилітрової банки):

Як готувати:

  • Огірки – 2 кілограми
  • Сіль – 100 грамів
  • Вода – 1 літр
  • Суцвіття кропу – 3 штуки
  • Хрін – 1 лист
  • Часник – 1 головка
  • Чорний перець – 4 горошини
  • Запашний перець – 4 горошини
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Гірчичний порошок – 1 чайна ложка
  • Червоний перець – чверть стручка
  • Листя вишні, чорної смородини, дуба – по 2 штуки

Огірки вимити щіткою, замочити в холодній воді на кілька годин. Вимити банку, обполоснути листя, почистити часник.

Скласти в банку половину листя, часник, червоний перець, прянощі, щільно укласти огірки.

У каструлі підігріти воду, розчинити сіль, залити огірки розсолом, зверху покласти другу половину листя, накрити кришкою бутлю.

Читайте також: Рецепт шалено смачного курячого пирога: готую вже треті вихідні підряд, мої в захваті!

Засолка холодним способом: солити 5 днів, потім розсіл злити (тільки рідина, трави і прянощі залишити), огірки помити від нальоту і залити чистою водою.

Через місяць огірки будуть готові – виходять, немов з бочки.

Огірки «Весільні»: солити 2 дня, потім розсіл злити, прибрати зелень і часник, огірки промити. Розсіл процідити, закип’ятити, викласти промиті огірки в простерилізовані банки, додати трохи кропу і часник, залити киплячим розсолом. закатати кришками, перевернути догори дном, дати постояти добу.

Розсіл для «весільних» огірків повинен бути каламутним. Якщо в ньому з’явився білий наліт, не думай, що огірки зіпсувалися. Це молочна кислота, природний консервант, завдяки якому огірки будуть довго зберігатися. Змивати наліт не потрібно. Перед вживанням просто сполосни огірки у воді.

Смачного!

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!