Поради
І чому я не знала цього раніше! Тепер, коли я хочу посмакувати кавуном, я не прошу його купити чоловіка, а сама вибираю найсоковитіший та дозрілий кавунчик. Все легко!

І чому я не знала цього раніше! Тепер, коли я хочу посмакувати кавуном, я не прошу його купити чоловіка, а сама вибираю найсоковитіший та дозрілий кавунчик. Все легко!

Кавуни… Усі люблять ці величезні смарагдово-рожеві ягоди. Іноді нам здається, що вибрати хороший екземпляр дуже важко і це під силу тільки, наприклад, нашому дідові-городникові. Але насправді все не так складно, адже зрілість цього смугастого плода можна визначити, не володіючи досвідченим поглядом і не знімаючи шкірки. За матеріалами

Ми зібрали ознаки, за якими фермери зазвичай визначають, що всередині кавун соковитий і смачний.

За земляною плямою

Жовта (інакше земляна) пляма – те місце, яким кавун лежав на землі, коли дозрівав. У зрілого плода ця пляма має бути буро-жовтою або навіть оранжево-жовтою, але не білою.

За «бджолинною павутинкою»

Ці не надто гарні коричневі плями на кавуні говорять про те, що бджоли часто зачіпали зав’язь плоду під час запилення. Чим частіше відбувалося запилення, тим солодший кавун.

За ознакою: “Хлопчик чи дівчинка”

Серед садівників поширений поділ плодів кавуна на «хлопчиків» і «дівчаток». «Хлопчики» мають більш витягнуту форму, їх смак дещо водянистий. А «дівчатка» більш круглі і дуже солодкі.

За вагою

Найкраще вибирати не найбільший, але і не маленький кавун. Оптимальний – середній. І слід пам’ятати, що хороший кавун завжди досить важкий для свого розміру.

За хвостиком

Засохлий хвостик завжди вказує на те, що кавун досяг потрібного ступеня зрілості. А якщо хвостик зелений і свіжий, плід ще не дозрів.