Без рубрики
Ідеї м’ясних страв на Новий Рік!

Новий рік без м’яса — це не свято. Адже як зустрінемо його, так і проведемо. Не знаю як вам, а мені важко навіть день протриматися без підсмаженої курочки, апетитною відбивною під сиром або салату з м’ясним інгредієнтом, а тут цілий рік!

Уже зовсім скоро господині почнуть продумувати меню до дрібниць . Звичайно ж, олів’є з нього ніхто не витіснить, а основне блюдо в цей раз може бути зовсім іншим.

Ми пропонуємо вам добре продумати меню і використовувати сім рецептів , які скоротять час пошуку і зроблять стіл більш різноманітним. Звичайно, ніхто не змушує готувати все і відразу. Але можна зберегти добірку в закладках для подальшого використання.

Курка, фарширована картоплею і грибами

складові

1 курка

5 картоплин

200 г консервованих грибів

1 лимон

3 зуб. часнику

соус ткемалі по смаку

сіль за смаком

приготування

Натріть гарненько вимиту і обсушену паперовим рушником тушку соусом і шматочками лимона (зовні і всередині). Відставте на 2 години.

Приготуйте традиційне картопляне пюре. Додайте мариновані гриби , змішайте. Нафаршіруйте курку такою начинкою. Скріпіть шпажками.

Застелите форму або деко фольгою. Перенесіть курку, накрийте листом фольги. Запікайте 45 хвилин при 230 ° С.

Зніміть верхній лист фольги, полийте жиром з форми і натріть тертим часником. Запікайте ще 20 хвилин, а потім подавайте частування по одному з найпопулярніших рецептів м’ясних страв на Новий рік.

заливне в формочках

складові

350 г пісної свинини

1 морква

1 цибулина

50 г м’якого сиру

15 г желатину

400 мл м’ясного бульйону

50 мл води

сіль, перець горошок за смаком

приготування

Залийте м’ясо великою кількістю води. Додайте очищену моркву і цибулю, сіль і перець. Варіть до готовності.

Наріжте остигле м’ясо кубиком, а для моркви і сиру використовуйте вирубки-штампи (зірочки або ялинки), процідіть бульйон. Залийте желатин 50 мл води.

Викладіть моркву і сир на дно силіконових формочок . Зверху викладіть кубики м’яса, а потім ще раз сир і моркву.

Розігрійте бульйон, додайте желатин, варіть до розчинення. Залийте бульйоном форми. Приберіть в холодильник до повного застигання — оригінальне м’ясну страву на Новий рік готово.

Свиняча корейка у фруктовому соусі

складові

1,2 кг свинячої корейки на кістки

сіль, перець за смаком

4-5 мандаринів

2 ст. л. білого винного оцту

2 ст. л. соєвого соусу

1,5 ч. Л. рідкого меду

1 зуб. часнику

соус чилі за смаком

1 Пуч. свіжої петрушки

приготування

Змішайте сік мандаринів з соєвим соусом, винним оцтом, медом, а також сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і соусом чилі.

Випаруйте рідина вдвічі, підігріваючи на сильному вогні. Процідіть.

Обсмажте м’ясо до скориночки. Краще почати з боків, тоді весь сік залишиться всередині. Не забудьте посолити і поперчити. Перенесіть в форму на фольгу.

Змастіть підготовленим соусом. Запікайте 20 хвилин при 190 ° С. Потім зменшіть температуру на 10 ° С. Ще раз змастіть соусом. Запікайте 20 хвилин. Зменшіть температуру до 170 ° С, змастіть соусом, а потім запікайте новорічне м’ясне частування 25 хвилин. Знову змастіть і відправте в духовку на 25 хвилин.

Прикрасьте все свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Домашнє в’ялене м’ясо

складові

1 кг свинячої вирізки

850 г солі

2 скл. яблучного оцту

1 ч. Л. суміші перців

2 ч. Л. часниковою приправи із зеленню

2 ч. Л. меленого коріандру

1 ч. Л. зерновий гірчиці

приготування

Помийте м’ясо. Обсушити. Наповніть миску 800 г солі, покладіть в ємність шматок і гарненько його обваляйте, а потім так і залиште в мисці, прикривши великим шаром солі. Перенесіть м’ясо в солі в глибокий контейнер. Залиште в холодильнику на три доби.

Вимийте м’ясо на новорічний стіл. Залийте яблучним оцтом . Додайте суміш перців. Зачекайте 15 хвилин.

Окремо змішайте гірчицю і мелений коріандр, додайте часникову приправу. Запаніруйте м’ясо. Укутайте пергаментом в кілька шарів. Перев’яжіть папір ниткою. Перенесіть в викладений паперовими рушниками контейнер. Зберігайте на самій верхній полиці холодильника до місяця.

Рулетики з крем-сиром

складові

300 г курячого філе

120 г сиру «Філадельфія»

2 зуб. часнику

2 гілочки петрушки

0,5 ч. Л. приправи до курки

1 ст. л. рослинної олії

cоль, перець за смаком

приготування

Розріжте філе для святкове меню уздовж, але не до кінця. Розкрийте його як книгу. Відбийте кухонним молотком. Посипте сіллю, перцем, приправою для курки.

Змастіть філе сиром, зверху викладіть пропущений через прес часник і трохи подрібненої зелені.

Поверніть рулетиком, закріпіть зубочистками. Перенесіть в форму і накрийте фольгою .

Запікайте 30 хвилин при 170 ° С. Коли рулет буде в духовці вже 20 хвилин, зніміть фольгу.

Стейк з яловичини

складові

700 г яловичини

2 ст. л. оливкового масла

70 г вершкового масла

1 ч. Л. гірчиці

1 зуб. часнику

cоль, перець за смаком

приготування

Посоліть і поперчіть м’ясо. Змастіть його оливковою олією.

Викладіть стейк на чавунну сковороду. Обсмажуйте з кожного боку по 30 секунд на великому вогні, щоб «запечатати» сік в нашому новорічному м’ясі. Потім просто обсмажуйте на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку. Додайте на сковороду гілочки чебрецю і розмарину.

Вимкніть вогонь. Накрийте м’ясо в сковороді кришкою. Залиште на 10 хвилин.

Змішайте розм’якшене вершкове масло з сіллю, пропущеним через прес часником і гірчицею.

Змастіть соусом м’ясо і подавайте. Можна нарізати його шматочками.

А що ви обожнюєте на новорічному столі найбільше? Поки хтось шукає добірку ідеальних салатів або десертів, ви вже знайшли гарячі страви з м’яса, які зроблять це святкове меню більш вишуканим і нереально смачним. Поділіться посиланням на своїй сторінці, може, ваші друзі теж будуть в захваті від ідей.

facebook