Щоб смачно пригостити гостей – не завжди варто витрачати всі гроші на ікру чи червону рибу. Можна бюджетно приготувати таку страву, як в модному ресторані. Італійська паста Качо е пепе готується дуже просто, адже її складові – чорний перець-горошок і сир. Звичайно, сир треба брати «пекаріно романо», але в наших реаліях варто брати просто справжній твердий сир з ніжним смаком.
Інгредієнти:
250 г спагеті
80 г сиру пекоріно романно або вашого улюбленого
1 ч. л. чорного свіжомеленого перцю горошком
25 г солі для варіння спагеті (+до смаку)
Приготування:
1. Зваріть спагеті в невеликій кількості води для того, щоб отримати більшу консистенцію крохмалю у воді. Це потрібно для соусу. Адже ви розбавлятимете сир водою зі спагеті.
2. Подрібніть 1 ч.л. перцю. Щоб смак вийшов більш насиченим, то половинку горошин обсмажте на пательні, а частину залиште «сирою».
3. Натріть сир на дрібній терці і перекладіть в миску, де готуватимете соус. Додайте 3-4 ст. л. води зі спагеті і перемішуйте до однорідної консистенції. Густина соусу має бути схожа на густу сметану, якщо він надто густий – додайте ще ложку води. Якщо консистенція соусу вас влаштовує – додавайте перець і перемішуйте.
4. Зі спагеті злийте воду та додайте сирний соус і перемішайте. Якщо вам бракує солі – посоліть.
Смачного!
Фото ілюстративне pexels