Італійська страва, яка дуже легко готується, зате модно звучить спагеті «Качо е пепе», а на українську – макарони з сирним соусом, готує моя подруга і каже, що секрет лише в двох складниках

Щоб смачно пригостити гостей – не завжди варто витрачати всі гроші на ікру чи червону рибу. Можна бюджетно приготувати таку страву, як в модному ресторані. Італійська паста Качо е пепе готується дуже просто, адже її складові – чорний перець-горошок і сир. Звичайно, сир треба брати «пекаріно романо», але в наших реаліях варто брати просто справжній твердий сир з ніжним смаком.

Інгредієнти:

250 г спагеті

80 г сиру пекоріно романно або вашого улюбленого

1 ч. л. чорного свіжомеленого перцю горошком

25 г солі для варіння спагеті (+до смаку)

Приготування:

1. Зваріть спагеті в невеликій кількості води для того, щоб отримати більшу консистенцію крохмалю у воді. Це потрібно для соусу. Адже ви розбавлятимете сир водою зі спагеті.

2. Подрібніть 1 ч.л. перцю. Щоб смак вийшов більш насиченим, то половинку горошин обсмажте на пательні, а частину залиште «сирою».

3. Натріть сир на дрібній терці і перекладіть в миску, де готуватимете соус. Додайте 3-4 ст. л. води зі спагеті і перемішуйте до однорідної консистенції. Густина соусу має бути схожа на густу сметану, якщо він надто густий – додайте ще ложку води. Якщо консистенція соусу вас влаштовує – додавайте перець і перемішуйте.

4. Зі спагеті злийте воду та додайте сирний соус і перемішайте. Якщо вам бракує солі – посоліть.

Смачного!

Фото ілюстративне pexels

You cannot copy content of this page