Кілька секретів, щоб відбити м’ясо без стуку і бризок

Відбивати м’ясо можна й без гучного гупання та бризок по всій кухні. Для цього варто тільки знати кілька лайфхаків, про що ми радо вам розповімо.

Щоб не було бризок варто відбивати злегка замерзле м’ясо, його так і різати легше на тонкі шматочки і легко відбивати без бризок.

Другим варіантом є допомога харчової плівки: накрийте шматки м’яса плівкою та бийте по м’ясу через плівку. Не переживайте, що утворяться дірки, бо м’ясо не треба відбивати до стану абсолютної втрати вологи – тоді страва вийде надто сухою. Якщо ж ви не можете себе стримати, то варто брати міцнішу плівку, таку в якій заморожують продукти.

Тепер питання, як відбити м’ясо без стукоту та гуркоту. Актуально для тих, у кого маленькі діти, у яких чутливий сон, та дуже нервові сусіди.

Щоб зменшити шум, варто підстелити під дошку рушник, а щоб зменшити його до мінімуму, то підстелити рушник і під м’ясо, накривши його плівкою.

Як відбити м’ясо, коли у вас немає молотка? Для цього вам знадобиться великий ніж. Берете найбільший ніж, обертаєте його тупим боком та б’єте по м’ясу з обох сторін по-черзі. Так його відбивають всі шеф-кухарі, тому ви будете в тренді.

Якщо немає відповідного ножа, то знадобиться товкачик, пляшка, качалка для тіста, пластикова пляшка.
Обгортаєте ці засоби в поліетилен та стукаєте по м’ясу, тільки обережно, щоб не розтовкти скляну пляшку, а  в пластикову попередньо налити води.

Фото ілюстративне pixabay

You cannot copy content of this page