Рецепти
Колись за цим рецептом пекла паску бабуся, згодом – моя мама, а від минулого року за цю справу взялась і я. Все дуже легко, а смачно не те слово!

Колись за цим рецептом пекла паску бабуся, згодом – моя мама, а від минулого року за цю справу взялась і я. Все дуже легко, а смачно не те слово!

Вам знадобиться:

1,5 склянки молока

6 яєць

300 г м’якого маргарину

2 склянки цукру

50 г пресованих дріжджів

3/4 чайної ложечки солі

150 г родзинок

ванілін

Для глазурі:

2 білки

1 склянка цукру

Приготування

Столову ложку цукру і дріжджі розчинити в теплому молоці. Залишити в теплі до підняття “шубки”. Додати 1/3 від всієї порції борошна. Добре розмішати. (НЕ круговими рухами!) Це опара. Ставимо її в тепло до збільшення обсягу вдвічі.

Потім додаємо в опару сіль, жовтки, перетерті з цукром, ваніліном і маргарином. Додаємо збиті в піну білки та борошно, що залишилося. Тісто має бути не густим, навіть трохи в’язким, але добре вимішати. Ставимо тісто в тепло.

Після збільшення його обсягу вдвічі додамо родзинки. Після цього дати тісту трохи підійти.

Форми наповнимо на 1/2 і залишаємо тісто в формах.

Ставимо випікати в не дуже гарячу духовку, близько 170 градусів. Готові паски покриваємо глазур’ю (білки збити з цукром).

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page