Консервування завжди було – не моє. Ну не подобалась мені ця “возня”. Поки кума не розповіла мені про цей легкий рецепт помідорів. І вже 2-й рік, як я – широка господиня! 

Консервування завжди було – не моє. Ну не подобалась мені ця “возня”. Поки кума не розповіла мені про цей легкий рецепт помідорів. І вже 2-й рік, як я – широка господиня!

Заготовка, яка стала традиційною в моїй родині!

Консервовані помідори – це традиційна заготовка, яку роблять в кожній родині. Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти (з розрахунку на 1 трилітрову банку).

Вам знадобиться:

помідори;

парасольки кропу 2 шт;

болгарський перець, половинка;

листочки чорної смородини;

часник, по 2 зубчики на банку;

лавровий лист, 2 шт;

чорний перець горошком, 4 – 6 шт;

сіль;

цукор;

оцет 9%;

перець чорний, запашний.

Готуємо так:

На дно банки кладемо парасольки кропу, потім шар помідор, половинку перцю, листя смородини, шар помідорів, часник рубаний (не дрібне), перець і лавровий лист. Заливаємо окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду .

Кип’ятимо розсіл. У кожну банку кладемо 3 ст.л. солі, 6 ст.л. цукру, 3 ч.л. оцту 9%. Заливаємо банки киплячим розсолом і закручуємо кришками.

Смачного, дорогі мої!

Передрук без посилання на hot-news – заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook