Кума почастувала стравою і я ніяк не могла зрозуміти, що це таке смачне, а вона каже: «Булгур»

Любить моя кума готувати щось цікавеньке і смачне. Якось запросила мене в гості і почастувала стравою. Я їм – і не розумію чи то рис, чи то гречка. А вона як засміється і каже: «Це булгур – пропарена, просушена і роздроблена звичайна пшениця».

Я б в житті не повірила, що пшениця має такий смак! А вона каже, що для цього, вона її злегка обжарює на сковорідці 2-4 хвилини на рослинному маслі. А щоб страва вийшла розсипчастою, вона її лиш злегка промиває і просушує. І рецепт страви дала, каже, що така крупа характерна для Сходу і Середземномор’я , тому й страву вибрала турецьку.

Булгур по-турецьки

Інгредієнти:

• Булгур – 1 ст.

• Помідор – 2 шт.

• Цибуля ріпчаста (невеликий) – 1 шт.

• Перець зелений – 2 шт.

• Часник – 2-3 зуб.

• Бульйон (курячий або вода) – 1,5 ст.

• Томатна паста – 0,5 ст. л.

• Масло вершкове – 2 ст. л.

• Оливкова олія – 1 ст. л.

• Сіль, перець  – за смаком

Приготування:

1. Цибулю, часник і перець дрібно порізати і обсмажити по-черзі: спочатку цибулю до готовності, далі часник і потім перець.

2. Натерти на терці помідори і додати до тушкування. Далі томатну пасту та трохи води. Все перемішати і тушкувати під кришкою 10-13 хвилин.

3. Додаємо промитий булгур і перемішуємо. Доливаємо гарячу воду (булгур хоче саме гарячої води з розрахунку 1:2) або гарячий бульйон. Солимо і перчимо за смаком. Готуємо на легкому вогні 15 хвилин під кришкою, а далі страва ще має вистоятися 30-40 хвилин під рушникком.

Смачного!

Фото pixabay