Квашена капуста з оригінальним смаком готується без оцту. Потрібної кислотності можна досягти, додавши журавлину, але при цьому капуста повинна кваситися кілька днів.
Але цей рецепт такий, що якщо використовувати лимон, то приготувати цю страву можна трохи раніше, ніж через 3-4 дні.
Для приготування цієї капусти вам знадобиться:
- Капуста – 800-900 г
- Сіль – 20 г
- Цукор – 25 г
- Морква – 50 г
- Вода – 500 мл
- Лимони – 1 шт.
Як приготувати:
Для закуски потрібно вибрати соковиту капусту, яку потрібно дрібно нашаткувати. Натерти моркву і змішати всі овочі.
Після цього вичавіть в соковижималку лимонний сік, вилийте його в миску з овочами і злегка перемішайте.
Після цього приготуйте маринад. Для цього в теплій воді розчиніть цукор і сіль. Маринадом заливають капусту тільки після того, як він охолоне.
Після всього цього перемішати капусту, накрити кришкою і залишити на 30-35 годин.
Цього часу достатньо, щоб капуста увібрала смак маринаду і лимону, і ви вже можете її пробувати.
Капуста повністю закваситься через 2-4 дні. Після цього їх можна зберігати в холодильнику або в погребі.
Квашена капуста з лимоном чудово поєднується з м’ясом, картопляним пюре і навіть смаженою рибою.