Квасоля ніколи не буде твердою, як камінь: як правильно варити боби

Квасоля ніколи не буде твердою, як камінь: як правильно варити боби

З квасолі можна приготувати ситні та корисні продукти, які за кількістю білка не поступляться м’ясним стравам.

Але господині стикаються із проблемою: боби складно зварити до м’якості. Досвідчені кухарі користуються перевіреним способом приготування квасолі.

Як правильно варити квасолю

1. Сушені зерна необхідно замочити в холодній воді на ніч, інакше боби залишаться твердими, як камінь. На 1 частину зерен беруть 3 частини води.

Замочують щонайменше 4 години, але краще 8-12 годин. Квасоля у цей час потрібно тримати у холодильнику.

В ідеалі воду треба міняти. За 12 годин її слід змінити 3-4 рази. Так боби і зваряться швидше, і форму збережуть.

2. Замочену квасолю потрібно варити на середньому вогні 2-2,5 години під закритою кришкою. Вода повинна кипіти, але не сильно.

3. Для квасолі важливе «тихе» кипіння. При 100 °C білки згортаються та ущільнюються. Зерна через це стають сухими та жорсткими. Тому оптимальна температура варіння становить 80–90 °C.

4. Солити квасолю можна не раніше ніж за 5 хв. до завершення варіння, а ще краще посолити готову страву.