Дуже пишний, ніжний та м’який, з яскравим медовим смаком та ароматом торт, який готується набагато швидше, ніж класичний варіант медовика.
Я робила крем із вершків та згущеного молока, ви можете зробити звичайний сметанний крем з цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- мед – 9 ст. л.
- яйця – 6 шт.
- масло вершкове – 300 г
- сода – 0,5 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- цукор – 400 г
- борошно – близько 650 г
- вершки жирні – 1 л
- згущене молоко – 300 г
Процес приготування:
Мед прогріваємо на плиті та всипаємо соду, вимішуємо, поки пінка не опаде. Додаємо вершкове масло та перемішуємо, знімаємо з плити.
Змішуємо цукор і розпушувач, яйця, збиваємо міксером або віночком до однорідності. Виливаємо теплу медову масу і вимішуємо віночком до однорідності.
Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо тісто. Маса має бути густою. Ділимо її на 3 частини і випікаємо 3 коржі.
Форму змащуємо вершковим маслом та виливаємо тісто. Всі коржі випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але дивіться по духовці.
Охолоджуємо коржі, обрізавши краї, які подрібнюємо до крихти.
Для крему збиваємо холодні вершки міксером до пишності, потім поступово вливаємо згущене молоко і збиваємо до однорідності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, верх і боки також змащуємо та обсипаємо крихтою. Торт ставимо в холодильник на кілька годин і можна подавати до столу.
Такий десерт готується швидко, з мінімального набору продуктів, проте результат – це класичний медовий торт.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.