Легендарний соус з помідорів і базиліка: знаменитий рецепт з Італії

Безперечною перевагою цього рецепту є не тільки винятковий смак приготованого соусу, але і його довговічність.

Можна зберігати рік, а то й два!

Проте сім’я не встигла перевірити, бо всі запаси розійшлися ще до зими.

Неймовірно смачний томатно-базиліковий соус за традиційним рецептом.

Такий соус можна подавати до різних м’ясних страв і, звичайно, до пасти.

Він навіть замінив кетчуп і соус для піци в нашому домі.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 350 г перцю
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок базиліка
  • 7 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка солі
  • 1,5 столові ложки цукру
  • 300 г цибулі
  • 1 столова ложка винного оцту
  • 1/2 чайної ложки меленого коріандру
  • чорний мелений перець за смаком
  • 3 столові ложки оливкової олії

Пригорування:

Вимийте банки і кришки.

Стерилізуйте все.

Потім залишити добре просохнути.

Цибулю, часник і солодкий перець (без шкірки і насіння) розтерти.

Вилийте суміш у каструлю.

Також подрібніть помідори.

Викласти в каструлю.

Зварити соус.

Потім зменшіть вогонь до мінімуму.

Варіть ще 35 хвилин.

Якщо ви любите гострий смак, можете додати перець чилі.

Можна використовувати мелений або свіжий гострий перець або змішати з солодким перцем.

Додати цукор.

Відокремте листя базиліка від стебел.

Дрібно нашаткувати разом з петрушкою і кропом.

Додати трави в суміш і добре перемішати.

Варіть ще 10-15 хвилин.

Додайте в соус олію і оцет.

Перемішайте і через хвилину зніміть каструлю з плити.

Розлийте соус по банках.

Відразу закрийте і переверніть кришками вниз.

Соус можна пробувати через 3-4 дні.

Якщо зберігати його в прохолодному і темному місці, він прослужить довго.