Безперечною перевагою цього рецепту є не тільки винятковий смак приготованого соусу, але і його довговічність.
Можна зберігати рік, а то й два!
Проте сім’я не встигла перевірити, бо всі запаси розійшлися ще до зими.
Неймовірно смачний томатно-базиліковий соус за традиційним рецептом.
Такий соус можна подавати до різних м’ясних страв і, звичайно, до пасти.
Він навіть замінив кетчуп і соус для піци в нашому домі.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів
- 350 г перцю
- 1 пучок петрушки
- 1 пучок кропу
- 1 пучок базиліка
- 7 зубчиків часнику
- 1 столова ложка солі
- 1,5 столові ложки цукру
- 300 г цибулі
- 1 столова ложка винного оцту
- 1/2 чайної ложки меленого коріандру
- чорний мелений перець за смаком
- 3 столові ложки оливкової олії
Пригорування:
Вимийте банки і кришки.
Стерилізуйте все.
Потім залишити добре просохнути.
Цибулю, часник і солодкий перець (без шкірки і насіння) розтерти.
Вилийте суміш у каструлю.
Також подрібніть помідори.
Викласти в каструлю.
Зварити соус.
Потім зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть ще 35 хвилин.
Якщо ви любите гострий смак, можете додати перець чилі.
Можна використовувати мелений або свіжий гострий перець або змішати з солодким перцем.
Додати цукор.
Відокремте листя базиліка від стебел.
Дрібно нашаткувати разом з петрушкою і кропом.
Додати трави в суміш і добре перемішати.
Варіть ще 10-15 хвилин.
Додайте в соус олію і оцет.
Перемішайте і через хвилину зніміть каструлю з плити.
Розлийте соус по банках.
Відразу закрийте і переверніть кришками вниз.
Соус можна пробувати через 3-4 дні.
Якщо зберігати його в прохолодному і темному місці, він прослужить довго.