Щось зранку швидко заколотити і при цьому впросити дітвору аби з’їла – це трохи різні речі. Проте, оладки моєї мами, діти їдять з задоволенням, хоч вона й не витрачає на їх приготування багато часу. Каже, що її секрет в яблуках, що ростуть у нашому саду – вони тверді і соковиті, тому й оладки виходять дуже смачними. Інколи, вона додає й родзинки, але перед тим їх запарює на хвилин 15. А далі рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
2 яйця
250 мл кефіру 2,5%
160 г борошна
100 г цукру
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі
3 яблука
100-150 мл соняшникової олії для смаження
Приготування:
1. Робимо тісто: змішуєте в глибокій мисці борошно, розпушувач, сіль, цукор, яйця, кефір. Має вийти консистенція густої сметани, тому можете трішки досипати муки, поки не вийде потрібного стану.
2. Додаємо натерті на грубій терці яблука в тісто. Мама шкірку обрізає.
3. Печемо оладки на розігрітій пательні і викладаємо на паперовий рушник, щоб ввібрало олію
4. Подаємо на стіл, посипавши цукровою пудрою чи родзинками.
Смачного!
Фото pexels