Марина втекла в село від проблем. Чоловік дістав лиш одним фактом свого існування, старший син-підліток і прагне бути дорослим без жодних претензій на відповідальність, на роботі не цінують

Отож, вона взяла найменшого сина і поїхала в село в материнську хату. Село її приземлює і показує цінність і зручність життя в місті, бо не треба ні води носити, ні в печі топити, ні в туалет в холод бігати. Після таких вихідних вона з такою радістю приймає ванну, що ніяким розслаблюючим процедурам і не снилося. Отож, маля набігалося по свіжому повітрі, наїлося снігу і бурульок, хата тепла, піч аж палає, приємне тьмяне світло від ламп. Вона вкладе дитину і зробить собі глінтвейн…

За цими думками вона якось не помітила, що маля почало кашляти, а далі вже не могло вдихнути повітря. Що робити? Субота! Всі номери телефонів вилетіли з голови, де в селі медпункт – не відомо. Паніка накрила з головою і просто жодна думка не пробивалася від страху, що дитина синіє. Вона теліпала малого, намагалася витрясти те, чим вдавився – марно. Як вона вхопила дитину і побігла по вулиці репетуючи – не пам’ятає. Чи вона кричала про медпункт чи бігла по старій пам’яті, але там вже було закрито. Стемніло.

Хтось вийшов на вулицю і почув її крик, прибіг, кудись дзвонив до фельдшерки, в швидку, але було пізно.

Марина просто чітко усвідомила, що їй ніхто не поможе. Ніхто. В якомусь фільмі вона бачила як роблять штучне дихання і просто почала це робити і кричати в перервах між вдихом.

Не чула ні гулу голосів навколо, ні сирени, вона просто натискала і вдихала. Це єдине. Що вона мала робити. Далі хтось вирвав дитину з її рук, почувся слабкий вдих і плач, поїздка в трясучій і скрипучій швидкій. Але вона не чула цього всього – вона чула тільки, що маля дихає.

Чоловік забирав їх з лікарні і далі бубнів щось про виклик до директора в школу, тріскав пальцями, що вона так не любила, з роботи вже декілька разів грозили звільненням, але Марина була щаслива. Вона знала, що це все такі дурниці, які не варті й згадки. Головне, що її діти живі і здорові.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page