Вам таке й на думку не спадало, що українськими сливами можна замінити закордонні оливки та маслини.
Це така смакота, що може зійти й за самостійну страву, а може доповнити смак салату чи гарячої страви.
Ольга радить за цим рецептом готувати й вишню.
«Головне обирати сливи не великого розміру, щоб вони рівномірно промаринувалися», – каже відома кулінарна блогерка Ольга Матвій.
А ще, за цим рецептом, неймовірно просте приготування.
Інгредієнти на 8 баночок місткістю 0.5 літра.
Слива – 2,4 кг;
Вода – 1,5 л;
Цукор – 600 г;
Кориця – 0,5 ч. л.;
Лавровий лист – 8 шт;
Гвоздика – 16 шт;
Яблучний оцет – 150 мл.
Приготування:
1. Сливи перемити, банки та кришки простерилізувати.
2. Накласти сливи в банки, щоб були щільно, але не напихати надмірно.
3. Залити сливи в банках окропом та накрити кришками на 20-30 хвилин, а далі воду злити – вона вам не знадобиться.
4. Кладете на вогонь воду, додаєте цукор, корицю. Перемішуєте і доводите до кипіння.
5. В кожну банку кладете лавровий листок та дві квітки гвоздики.
6. В маринад, що закипів, додаєте оцет та перемішуєте. Далі розливаєте гарячий маринад в банки.
7. Закручуєте та перевертаєте догори дном, добре укутавши ковдрою. Так залишаєте до повного охолодження.
Смачного!
Фото: скрін з відеорецепту Ольги Матвій.