Мариновані сливи від Ольги Матвій

Вам таке й на думку не спадало, що українськими сливами можна замінити закордонні оливки та маслини.

Це така смакота, що може зійти й за самостійну страву, а може доповнити смак салату чи гарячої страви.

Ольга радить за цим рецептом готувати й вишню.

«Головне обирати сливи не великого розміру, щоб вони рівномірно промаринувалися», – каже відома кулінарна блогерка Ольга Матвій.

А ще, за цим рецептом, неймовірно просте приготування.

Інгредієнти на 8 баночок місткістю 0.5 літра.

Слива – 2,4 кг;

Вода – 1,5 л;

Цукор – 600 г;

Кориця – 0,5 ч. л.;

Лавровий лист – 8 шт;

Гвоздика – 16 шт;

Яблучний оцет – 150 мл.

Приготування:

1. Сливи перемити, банки та кришки простерилізувати.

2. Накласти сливи в банки, щоб були щільно, але не напихати надмірно.

3. Залити сливи в банках окропом та накрити кришками на 20-30 хвилин, а далі воду злити – вона вам не знадобиться.

4. Кладете на вогонь воду, додаєте цукор, корицю. Перемішуєте і доводите до кипіння.

5. В кожну банку кладете лавровий листок та дві квітки гвоздики.

6. В маринад, що закипів, додаєте оцет та перемішуєте. Далі розливаєте гарячий маринад в банки.
7. Закручуєте та перевертаєте догори дном, добре укутавши ковдрою. Так залишаєте до повного охолодження.

Смачного!

Фото: скрін з відеорецепту Ольги Матвій.