Рецепти
Мій чоловік сказав, що морозиво за цим рецептом ще смачніше, ніж куплений пломбір. Я з ним погоджуюсь, тому й ділюсь рецептом з вами! В спеку саме те, що треба!

Мій чоловік сказав, що морозиво за цим рецептом ще смачніше, ніж куплений пломбір. Я з ним погоджуюсь, тому й ділюсь рецептом з вами! В спеку саме те, що треба!

Якщо ви любите справжній пломбір, то цей рецепт доведеться вам до смаку. Морозиво виходить дуже смачне, в міру солодке, без додавання вершків — зовсім як в дитинстві!

Вам знадобиться:

молоко — 900 мл;

6 яєць;

250 гр. цукри.

Готуємо так:

Молоко підігріти. Жовтки відокремити від білків. У жовтки поступово, постійно помішуючи віночком, влити ополоник молока. Потім повільно влити жовткову масу в молоко, збиваючи вінчиком.

Поставити на найменший вогонь. Помішуючи віночком без зупинки, поварити 8 хвилин, не допускаючи кипіння. Доводимо до загустіння.

Білки змішати з цукром. Поставити на водяну баню. Постійно збиваючи вінчиком, готувати білки на водяній бані 7-10 хвилин. Потім збити міксером до піків і тим самим охолодити білки.

Акуратно ввести білки в молочно-жовткову масу, перемішати.

Перелити в контейнери, закрити, переставити в морозилку. У міру замерзання збити віночком ще 3-4 рази, щоб крижинки розтанули, і морозиво набуло необхідну консистенцію.

Готове морозиво дуже смачне, зовсім як справжній пломбір!

Смачного, друзі!

Фото ілюстративне з вільних джерел

You cannot copy content of this page