Мінімум інгредієнтів та часу, а смачно так, що словами не передати, треба лише пробувати!: найкращий рецепт вершкової грибної карбонари!
Ваша карбоната буде швидкою та легкою, з насиченим вершковим смаком та ароматом грибів.
Вам знадобиться:
оливкова олія — 2 ст. л.
гриби — 250 г
часник — 4 зубчики
спагеті — 250 г
пармезан — 0,25 склянки
вода, що залишилася від варіння спагеті — 0,5 скл.
яєчний жовток — 2 шт.
петрушка — 2 ст. л.
сіль і перець
Готуємо так:
Наріжте гриби тонкими пластинками, подрібніть часник.
Відваріть пасту в підсоленій воді до стану al dente згідно з інструкцією на упакованні. Пів склянки води після варіння спагеті залиште для соусу.
Нагрійте оливкову олію та обсмажте гриби, доки вони не стануть м’якими і не підрум’яняться, 3 хвилини. Додайте часник і готувати 1 хвилину.
Змішайте яєчні жовтки та пармезан.
Додайте спагеті в сковороду із сумішшю грибів та часнику. Влийте яєчно-сирну суміш та чверть склянки води від пасти.
Повільно перемішайте спагеті, доки вони не будуть укриті соусом. За потреби додайте більше води. Додайте свіжу петрушку і приправте сіллю та перцем до смаку.
Подавайте страву з подрібненими пластівцями червоного перцю, сиром пармезан та крапелькою оливкової олії.
Смачного, друзі!
Фото ілюстративне