Молода картопля проростає прямо в землі і згодом погано зберігається: причина і що з цим робити

Досвідчені городники пояснили, у чому полягає причина і як правильно діяти  у цій ситуації.

Таке явище може спостерігатися, якщо тривалий час трималася посушлива погода, внаслідок чого шар землі, де знаходиться коренеплід, пересох.

У подібних умовах молода картопля переключається на дозрівання. У картоплин шкірка стає товщою і визрівають паростки.

Погіршити ситуацію зі спекою може фітофтороз, у якому уражено >90% листя кущика.

Коли в цій ситуації вологість ґрунту відновлюється, а температура повітря знижується, рослини сприймають це як сигнал для початку нового вегетаційного сезону. Паростки на картоплинах пускаються у зріст.

Картоплини можна змусити перейти у стан спокою. Після викопування їх просушують і відправляють на зберігання у прохолодне приміщення.

Але слід зазначити, що, розпочавши передчасне нарощування паростків, картоплини витратили велику частину поживних речовин, тому зберігатися вони все одно будуть менше. Дачники рекомендують використовувати такі картоплини протягом найближчих 2 місяців після викопування.

Фото: pixabay.

08/28/2022

You cannot copy content of this page