Моя бабуся проживає у Валківському районі Харківської області. Саме там готують борщ за цим унікальним рецептом. Поєднання кислого з солоним робить страву неповторною (рецепт)

Моя бабуся проживає у Валківському районі Харківської області. Саме там готують борщ за цим унікальним рецептом. Поєднання кислого з солоним робить страву неповторною.

Валківський борщ зі сливами – геть пісний. Особливим його добить додавання слив, тоді солодкуватий смак у поєднанні з кислувато-солоним робить страву неповторною.

Вам знадобиться:

1 склянка білої квасолі

1,5 л води

1 цибулина

1 зубчик часнику

3 ст ложки домашньої олії

Для заправки:

2 ст. ложки олії

1 червоний буряк

2 морквини

1 цибулина

1 зубчик часнику

200 г квашених помідорів

сіль цукор до смаку

7 середніх картоплин

300 г капусти

3 лаврових листки

150 г валківських сушених слив

зелень, сіль, перець до смаку

Готуємо так:

Висушені і підкопчені сливи за годинку до потрапляння у страву треба залити водою. Треба відварити квасолю, нашаткувати – не натерти! – буряк, цибулю, моркву для заправки. Пізніше – капусту.

Сливи – останні. Бо якщо ми їх додамо всередині або на початку варіння, вони просто розійдуться на непотріб. Слива має бути з кісточкою.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page