Моя бабуся проживає у Валківському районі Харківської області. Саме там готують борщ за цим унікальним рецептом. Поєднання кислого з солоним робить страву неповторною.
Валківський борщ зі сливами – геть пісний. Особливим його добить додавання слив, тоді солодкуватий смак у поєднанні з кислувато-солоним робить страву неповторною.
Вам знадобиться:
1 склянка білої квасолі
1,5 л води
1 цибулина
1 зубчик часнику
3 ст ложки домашньої олії
Для заправки:
2 ст. ложки олії
1 червоний буряк
2 морквини
1 цибулина
1 зубчик часнику
200 г квашених помідорів
сіль цукор до смаку
7 середніх картоплин
300 г капусти
3 лаврових листки
150 г валківських сушених слив
зелень, сіль, перець до смаку
Готуємо так:
Висушені і підкопчені сливи за годинку до потрапляння у страву треба залити водою. Треба відварити квасолю, нашаткувати – не натерти! – буряк, цибулю, моркву для заправки. Пізніше – капусту.
Сливи – останні. Бо якщо ми їх додамо всередині або на початку варіння, вони просто розійдуться на непотріб. Слива має бути з кісточкою.
Фото ілюстративне