Моя свекруха навчила мене варити рис, як в мультиварці так і в каструлі. Не злипнеться та не пристає

Щоб рисинки не склеювалися варто промивати крупу під проточною холодною водою. Таким чином вимиється весь крохмаль який і склеює рис при варці. Для ідеального результату варто використовувати сито, таким чином процес пришвидшиться.

Вважається, що води потрібно в два рази більше ніж крупи, але це зовсім не так, відштовхуватися потрібно як від крупи так і від вказівок на упаковці.

Сама спробувала і вам раджу для варіння рису найкраще використовувати каструлю з товстим дном – в ній температура розподіляється рівномірно.

Технологія варіння рису:

закип’ятити воду в каструлі і посолити;

висипати рис і перемішати один раз;

коли вода почне вирувати, поставити мінімальний вогонь і накрити каструлю кришкою.

Під час процесу варіння піднімати кришку або перемішувати рис не бажано, інакше він буде готуватися довше і навряд чи виявиться розсипчастим.

Порада про те, скільки варити рис, важливо враховувати його вид:

дикий – 60 хвилин;

пропарений – 40 хвилин;

коричневий – 45 хвилин;

білий – 25 хвилин.

Як варити рис в мультиварці

Приготування рису в мультиварці, зручний спосіб приготувати собі швидко смачний гарнір, але також важливо знати про деякі нюанси.

викласти рис в чашу мультиварки;

влити воду і додати спеції;

закрити кришку і вибрати один з режимів: “Крупи”, “Рис”, “Плов” або “Гречка”.

По закінченню часу варто вимкнути мультиварку, залишати на режимі “підігріву” не варто, так як тоді рис злипнеться.

17.09.2022

Головне зображення ілюстроване pexels