Щоб рисинки не склеювалися варто промивати крупу під проточною холодною водою. Таким чином вимиється весь крохмаль який і склеює рис при варці. Для ідеального результату варто використовувати сито, таким чином процес пришвидшиться.
Вважається, що води потрібно в два рази більше ніж крупи, але це зовсім не так, відштовхуватися потрібно як від крупи так і від вказівок на упаковці.
Сама спробувала і вам раджу для варіння рису найкраще використовувати каструлю з товстим дном – в ній температура розподіляється рівномірно.
Технологія варіння рису:
закип’ятити воду в каструлі і посолити;
висипати рис і перемішати один раз;
коли вода почне вирувати, поставити мінімальний вогонь і накрити каструлю кришкою.
Під час процесу варіння піднімати кришку або перемішувати рис не бажано, інакше він буде готуватися довше і навряд чи виявиться розсипчастим.
Порада про те, скільки варити рис, важливо враховувати його вид:
дикий – 60 хвилин;
пропарений – 40 хвилин;
коричневий – 45 хвилин;
білий – 25 хвилин.
Як варити рис в мультиварці
Приготування рису в мультиварці, зручний спосіб приготувати собі швидко смачний гарнір, але також важливо знати про деякі нюанси.
викласти рис в чашу мультиварки;
влити воду і додати спеції;
закрити кришку і вибрати один з режимів: “Крупи”, “Рис”, “Плов” або “Гречка”.
По закінченню часу варто вимкнути мультиварку, залишати на режимі “підігріву” не варто, так як тоді рис злипнеться.
17.09.2022
Головне зображення ілюстроване pexels