Мої дітки не надто полюбляють кисломолочний сир, але коли я в якості експерименту приготувала його так, повірте – з’їли і добавки просять

Тільки й встигаю купувати сир. Дітям не набридає просять ще і ще. Справжня знахідка для матусь! Як добре що натрапила на цей рецепт в одній із соціальних мереж. Дякую julia vilich food blog.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир 9% (750 г),
  • цукор (140 г), яйця (4 шт.),
  • крохмаль (30 г),
  • вершки 30% або сметана 20-30% (50 мл),
  • арахісова паста (60 г),
  • подрібнений арахіс (70 г).

Інгредієнти для карамелі:

  • цукор (50 г),
  • вершки 20% (130 мл),
  • вершкове масло 82% (30 г),
  • желатин (3 г),
  • вода (20 мл).

Готуємо::

Беремо глибоку миску де змішуємо сир, яйця, цукор, крохмаль, вершки чи сметану, арахісову пасту.

Все гарненько перебиваємо занурювальним блендером до однорідної маси. В отриману однорідну масу додаємо подрібнений арахіс і ретельно перемішуємо все разом.

Посуд для випічки ( у мене силіконова форма з зайченям) вистилаємо пергаментним папером. Якщо у вас деко то не забудьте щедро змастити боки маслом. Обов’язково розрівнюємо верх лопаткою.

Ставимо у заздалегіть розігріту до 180º духовку. Випікаємо сирник 45-50 хвилин.

Після того, як час вичерпався, даємо нашому сирнику остигнути і лиш потім виймаємо його з форми. Змащуємо щедро карамеллю.

Для того, аби приготувати карамель заздалегідь замочуємо желатин у воді. Ставимо на невеликий вогонь і злегка підігріваємо його і перемішуємо, аби наш желатин повністю розчинився. Тепер потрібно зачекати, аби він охолов.

У каструльці  розтоплюємо цукор. Після того, як він розчинився повністю, додаємо кип’ячені вершки, швидко перемішуючи масу вінчиком.

Сюди ж додаємо желатин і знову перемішуємо до однорідності, наприкінці – масло та сіль.

Карамель потрібно пропустити через сито і дати охолонути до кімнатної температури.

Сирник политий карамеллю ставимо в холодильник щонайменше на 5 годин.

Скажу чесно, у мене він з’їдається одразу ж, так і не потрапивши до холодильника.

Смачного!

Головне фото – pexels.