Найкращий літній десерт: рецептом цієї смакоти вам неодмінно захочеться поділитися, як з подругами так і з родичами. Смачно не те слово!

Найкращий літній десерт: рецептом цієї смакоти вам неодмінно захочеться поділитися, як з подругами так і з родичами. Смачно не те слово!

Цей ніжний легкий десерт стане прикрасою вашого столу

Якщо ви хочете швидко приготувати смачний десерт та маєте мінімум продуктів, чудовим виходом стане ягідний сметанник. На приготування цієї страви не потрібно витрачати багато часу та сил.

Вам знадобиться:

Для основи:

пшеничне борошно – 300 г;

вершкове масло – 150 г;

яйця – 1 шт;

цукор – 50 г;

сіль – щіпка;

розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

ягоди – 150-180 г;

кукурудзяний крохмаль – 10 г;

сметана – 650 г;

яйця – 3 шт;

цукрова пудра – 150 г;

кукурудзяний крохмаль – 60 г.

Готуємо так:

Борошно з холодним вершковим маслом перетріть руками до стану крихти. Додайте до тіста яйце, цукор, сіль, розпушувач та замісіть його. Поступово розподіліть тісто у формі, формуючи бортики. Поставте основу в холодильник, доки готується начинка.

Зробіть в основі проколи виделкою та викладіть на неї ягоди з крохмалем. Сметану, яйця, цукрову пудру та кукурудзяний крохмаль перемішайте до однорідної консистенції та вилийте на ягоди.

Випікайте десерт за температури 175 градусів 50-60 хвилин. Після цього дайте йому охолонути і залиште в холодильнику на 3-4 години.

Смачного, друзі!

Фото ілюстративне