Рецептів хрумких огірочків на зиму дуже багато, але такого ви точно ще не робили. Тут основні «фішечки»– куркума і лід. Заінтригували?
Тоді йдемо далі – він ще й легко готується!
Єдине чим варто заморочитися – наготувати багато льоду. А тепер до справи.
Салат на зиму – рецепт
Інгредієнти:
• Огірки – 2,5 кг
• Цибуля – 2 шт
• Часник
• Сіль – 4 столові ложки
• Гірчиця – 1 столова ложка
• Цукор – 300 гр
• Селера, петрушка або кінза
• Куркума – 1 чайна ложка
Приготування:
Огірки добре помийте та відріжте кінчики. Наріжте кружальцями.
Цибулю та часник також треба почистити та нарізати. Тонкими скибками часник і кружальцями цибулю.
Лід приготуйте заздалегідь, з того розрахунку аби його було більше, ніж нарізаного салату.
Висипаємо лід у велику миску, додаємо огірки, сіль і цибулю.
Накриваємо кришкою та залишаємо на 1,5-2 години.
Зливаємо весь сік від огірків та води.
Далі у каструлю додаємо цукор, куркуму, 1 столову ложку оцту, часник, та насіння кінзи або кропу.
Додаємо туди ж огірки та доводимо до кипіння. Наголошуємо – не варити, а довести до кипіння!
Далі розкладаємо в простерилізовані банки, закручуємо і догори дном в теплу ковдру до повного охолодження.
Смачного!
Фото: ілюстративне.
08/20/2022