Наша секретарка Леся заварює таку смачну каву, що я рідко таку п’ю в кафе, а вона тільки усміхається та жартує, що «А яку б я каву заварила з нормальних зерен?»

Про свій «секрет» вона розповідає охоче: «Любі мої, якби ви працювали з самого початку, то ви б і моє Курзиме хвалили!». Весь секрет в тому, що Лесі соромно подавати погану каву, а на дорогі напої завжди в офісі не вистачало коштів. Тому, коли директор казав своє звичне «Лесю, дайте нам кави, будь ласка», то вона мусила подати смачну каву, а не як небудь.

«Що візьмеш з розчинної кави? Вона не має того аромату і смаку, хіба кислинку. Але ж вона бюджетна!»

Кислинку Леся забирає звичайною водою – спочатку вона заливає розчинну каву невеликою кількістю холодної кип’яченої води.

Ніколи не заливає каву окропом, бо окріп псує смак будь-якої кави. Звичайно, ви не будете вимірювати температуру – 87 градусів там чи 93. Тому після закипання води почекайте хвилин 5 і тоді заливайте напій.

Пропорції – тут вже роки досвіду, як жартує Галя. Але вона навчилася вгодити і тим, хто любить міцну і тим, хто легку. Тому вона знижує міцність кави, а в випадку розчинної, кислотність – молоком. У неї таку каву п’ють навіть ті, які не люблять каву з молоком.

Своє чарівництво Галя називає просто – «Біда всього навчить».

Фото: pixabay