Нам знадобляться наступні продукти:
- Капуста білокачанна – 2 шт.(молода)
- Фарш м’ясний – 700-800 г (на ваш вибір)
- Рис – 1 стакан. (Басматі)
- Цибуля ріпчаста – 2шт.
- Печериці 500 гр ,
- Морква 2 шт.
- Сіль, перець мелений за смаком.
- Рослинна олія.
- Зелена петрушка і пучок зеленої цибулі
Капусту помити, зняти верхнє пошкоджене листя і вирізати качан. Розмістити цілий качан у каструлю і залити його водою. Покласти каструлю на плиту й довести до кипіння(пропарюємо листя).
Паралельно займаємося приготуванням рису, насипаємо його в каструлю, промити. Рис потрібно запарити, не варити.
Цибулю нарізати дрібними кубиками. Висипати цибулю в сковорідку з рослинною олією і смажити на середньому вогні 5 – 10 хвилин, просмажити цибулю до золотистого кольору і додати терту моркву і тушити ще 5 хв.
Запарений рис, цибулю з морквою, зелень і порізані маленькими кубиками печериці( печериці сирі) добре перемішуємо з фаршем, солимо, перчимо до смаку. Фарш для голубців добре вимісити.
Крутимо голубці і ставимо в каструлю, коли все готове солимо ще трохи зверху заливаємо гарячою водою і варимо 1 годину.
Голубці виходять дуже ніжні.
Смачного!
Фото – Hot-news.com.ua.
Передрук матеріалу без гіперпосилання на Hot-news.com.ua заборонений!