Молитва — це найкращі ліки від печалі та зневіри. Молитва за очищення серця і за небесну мудрість

«Молитва — це найкращі ліки від печалі та зневіри». Здавалося б, як усе просто, але ж так нелегко молитися, коли на душі «коти шкребуть». Терпеливість позбавляє від зневіри. Тому молитися потрібно, навіть змушуючи себе. А це вже передбачає певні зусилля над собою, причому зусилля ці повинні бути послідовними й регулярними.

Молитва за очищення серця і за небесну мудрість

Укріпи мене, Боже, благодаттю Святого Духа.

Дай мені силу скріпитися душею і звільнити своє серце від усякої непотрібної турботи і тривоги; нехай мене не займають різні бажання якої-небудь дрібниці чи дорогоцінної речі, але нехай я дивлюся на все, як на марнотне, й усвідомлю те, що разом з ними і я минуся.

Бо нема нічого тривкого під сонцем, де все марнота і морока духа (Муд. 1,14).

О, який мудрий той, хто так міркує!

Дай мені, Господи, небесну мудрість, щоб я вчився над усе Тебе шукати і находити, над усе Тебе розуміти і любити, а все інше пізнавати так, як воно є, за порядком Твоєї мудрості.

Дай мені вміло обминати облесну людину і терпеливо зносити противника.

Бо велика мудрість міститься в тому, щоб не давати хитати собою кожному подмухові слів і не наставляти вуха на підступну підлесливість зводителя; бо якщо вийдеться на таку дорогу, то вже йдеться далі безпечно.

Амінь.

Молитва за внутрішнє зцілення

Мій Ісусе!

Стаю сьогодні перед Тобою, щоб попросити про зцілення моїх спогадів, усього, що я прожив, що зберігається у моїй підсвідомості і що продовжує мене непокоїти.

Ти знаєш мене і знаєш причину кожної проблеми, яку я ношу в середині.

Прийди, Ісусе, і зціли ці спогади, всі хвилини, коли я почувався(лась) відкиненим(ою), знеохоченим(ою) і проігнорованим(ою) навіть тими, кого любив(ла) найбільше.

Зціли в мені почуття ненависті, помсти, гіркоти і браку пробачення, які дуже часто супроводжують мої думки.

Зціли мене, Ісусе, від тих хвилин небезпеки, які я пережив(ла) і які перетворили мене у боязливу й ненадійну людину.

О Господи, я ношу у собі так багато тривог і потрясінь, і тільки Ти їх можеш зцілити!

Тому я благаю Тебе: омий мій розум, дай мені Своє зцілення і наповни мене Своїм миром. Вічно буду Тебе прославляти і дякувати Тобі, бо вірю, що Ти дієш зараз у мені і що в Тобі я буду новим створінням.

Силою Твого імені, Ісусе!

Амінь.

За матеріалами – Молитва.ат.юа.

Фото – mardentro.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page