Ох! Сходила я до магазину. Скажу чесно, після побаченого навряд зможу нормально їсти найближчі кілька місяців. От мені цікаво у таких людей зовсім совісті немає, чи це норма поведінки і я чогось не розумію?

Спостерігала вчора за миловидною жінкою років 50-55 в супермаркеті. Спеціально я, втім, ні за ким не спостерігаю, так вийшло, що вона мою увагу привернула.

Капелюшок в стилі модниць театрального середовища, непогане пальто з натуральним хутром, білі чобітки на невисокому каблучку – вона являла собою яскраву представницю міської інтелігенції. Для завершення образу не вистачало маленької смішно одягненої собачки.

Трохи затримавши на ній свій погляд, я почала обирати сир. Дама прилаштувалася поряд. Вона брала упаковки плавленого сиру відкривала їх, нюхала, закривала і клала на місце. Приспустивши маску, відковиряла довгим загостреним нігтем шматочок у вакуумній упаковці сирокопченої ковбаси і спробувала її на смак. Поруч стояла вітрина з тортами – вона спокійно відкрила контейнер, тим самим мізинцем провела по торту, облизала палець і пішла далі.

Я спостерігала далі. Цікавість привела мене слідом за нею до кондитерської вітрині. Слід було очікувати, що вона, не соромлячись покупців, але озираючись, чи немає поблизу продавців, їла цукерки. Ну як їла – пробувала різні сорти. Розгортала, клала в рот, а фантик, попередньо звернувши, повертала на місце. Одна цукерка їй не сподобалася – вона лише відкусила половину і, загорнувши назад в папірець, поклала на місце.

Сушки в запечатаному пакеті були нещадно продавлені її пальцями в якості перевірки на м’якість. Вона витирала рукою носа з якого текло і тією ж рукою пробувала хліб, який лежав на вітрині. Яйця були перекладені мабуть тільки кращі з усіх коробок в одну. Мені здалося, що вона перекладала з коробки з написом СО в коробку С2. Хто не в темі: яйця СО більший і коштують дорожче, а С2 набагато менше і, відповідно, дешевше.

Врешті-решт вона все ж наскочила на робітника залу, коли у відділі побутової хімії намагалася відкрити зубну пасту, щоб понюхати. На ввічливе прохання так не робити, жінка здійняла справжню бучу, ще й жалобу на продавця написала.

Думаю, вона прийшла додому лише попити чай. Бідні продавці – скільки таких прийде за день. А скільки ще понесуть в кишенях – тільки стеж. Напевно, потрібно уважно оглядати і протирати упаковку після магазину – після побаченого мені стало не по собі.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page