Оригінальні яйця на Великдень. Рецепт желе з куркою та овочами

Можливо ви хочете здивувати гостей на свято? Тоді ми можемо підказати з дуже оригінальною та смачною стравою. Желе з яєць це щось нове, що прийшло до нас з румунської кухні. Страва буде актуальною для нас, наприклад на Великдень.

Інгредієнти для желе з яєць: 6 шт. курячих яєць, 1 шт. курячого філе, 2 шт. моркви, 1 шт. хрону, 1 шт. лаврового листка, 2-4

Приготування желе із яєць:

Для цієї страви нам потрібна непошкоджена яєчна шкаралупа. Для цього ми акуратно проробляємо дірку в сирому яйці та видаляємо жовток та білок. Щоб очистити порожнину шкаралупи, можна покласти у воду на невеликий проміжок часу.

Очищаємо від зайвої шкірки моркву та хрін. У каструлю з водою опускаємо овочі та куряче філе, додаємо перець та лавровий лист. Вода має повністю покривати всю поверхню продуктів. Варимо протягом години на середньому вогні.

Далі ми виймаємо всі овочі та м’ясо і перекладаємо в окрему тару.

У маленькій мисці змішуємо желатин із водою. Додаємо 2 ст. л. звареного бульйону до желатину і перемішуємо, виливаємо вміст до решти бульйону. Змішуємо продукти.

Перець очищаємо і дрібно нарізаємо, відварену курку кришимо.

У шкаралупу від яєць кладемо трохи зелені, ч. л. кукурудзи, горошку, болгарського перцю, м’яса. Якщо вам здається, що начинки мало – можете додати на ваш розсуд.

Вливаємо у яйця з начинкою желатиновий бульйон. Залишаємо в холодильнику на 2 години, після чого акуратно очищаємо отримане яйце.

Оригінальні яйця на Великдень. Рецепт желе з куркою та овочами

У результаті виходять цікаві яйця у желе, які будуть оригінальною окрасою столу. А якщо у вас залишилася начинка, можна зробити салат.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page