Здоровье
Пальчики оближеш! Рецепт заготовки з гарбуза на зиму

Страви з гарбуза дуже популярні в усьому світі. З цього овоча варять суп, готують запіканки, пюре, салати, а в Австрії можна покуштувати навіть гарбузовий шнапс і гарбузову каву. У Вірменії гарбуз печуть, додають в плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами, тушкують з сочевицею. В Індії з нього роблять відмінну халву. У гарбуза безліч корисних властивостей і приємна ціна.

Завдяки особливому солодкому маринаду цей рудий красень за смаком нагадує манго і вже точно зарядить тебе хорошим настроєм у холодну зиму.

СКЛАДОВІ

3 кг гарбуза

600 г цукру

3 апельсина

1 лимон

15 г лимонної кислоти

ПРИГОТУВАННЯ

Добре очистити гарбуз від насіння і шкірки. Наріж кубиками.

Апельсин і лимон залий окропом на 30 секунд. Потім дістань і теж наріж кубиками.

Змішай гарбуз з цитрусовими, додай цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішати і залиш настоюватися 3-4 години.

По закінченню зазначеного часу розклади отриману суміш в півлітрові банки. Простерилізуйте 30 хвилин. Закатай і вкутай в ковдру на добу. Далі бережи в темному прохолодному місці.

Такий гарбуз виходить ніжним, ароматним і соковитим. Його можна додавати в пироги або запікати з ним м’ясо. Але найкраще їсти ложкою прямо з банки, особливо коли поганий настрій.

З гарбуза можна не тільки готувати смачні страви, а й отримувати дуже смачний і корисний сік .

facebook