«Панкейки? Та то звичайні млинці, а ти мене баламутиш!» – ось така моя реакція на страву до того, як я її спробувала

Моя подруга любить всіляке модне пробувати готувати і я тим користаюся, бо вчуся на чужих помилках. Цей рецепт вона підгледіла в Клопотенка і запалилася приготувати, бо за модним словом «панкейк» ховаються звичайнісінькі млинці, які просто готують трішечки по-іншому. Секрет тут лише в тому, що молочні продукти тут мають бути найвищої жирності. В цій страві тісто має бути густим – воно має повільно стікати з ложки, а не литися. Якщо цього немає, то додайте муки.

Інгредієнти:

200 мл молока 2,5%

200 г пшеничного борошна

1 яйце

1 ст. л. цукру

50 г вершкового масла 82,5%

½ ч. л. розпушувача

Для соусу:

150 мл вершків (33% жирності)

150 г цукру

1 дрібка солі

Приготування:

1. Збийте яйце з цукром до густої однорідної маси, додайте молоко, борошно. Вкінці додайте 50 г розтопленого вершкового масла, перемішайте та поставте в холодильник на 20 хвилин. Тоді додайте розпушувач та починайте смажити панкейки.

2. Смажити варто на сковороді з антипригарним покриттям без олії. Одного ополоника достатньо для одного панкейка, бо вони зазвичай високі – щось середнє між оладками і млинцем. Якщо на поверхні млинця з’явилися дірочки – перевертайте.

3. Готуємо соус. В сотейнику розтоплюйте 150 г цукру. А в іншій посудині підігріваєте вершки, доки на поверхні не почне з’являтися пар. Далі в цукор, який вже закоричневів, вливаєте тонкою цівкою вершки ввесь час помішуючи суміш. Додаємо дрібку солі та варимо до запустіння соусу.

Смачного!

Фото pixabay