Моя подруга любить всіляке модне пробувати готувати і я тим користаюся, бо вчуся на чужих помилках. Цей рецепт вона підгледіла в Клопотенка і запалилася приготувати, бо за модним словом «панкейк» ховаються звичайнісінькі млинці, які просто готують трішечки по-іншому. Секрет тут лише в тому, що молочні продукти тут мають бути найвищої жирності. В цій страві тісто має бути густим – воно має повільно стікати з ложки, а не литися. Якщо цього немає, то додайте муки.
Інгредієнти:
200 мл молока 2,5%
200 г пшеничного борошна
1 яйце
1 ст. л. цукру
50 г вершкового масла 82,5%
½ ч. л. розпушувача
Для соусу:
150 мл вершків (33% жирності)
150 г цукру
1 дрібка солі
Приготування:
1. Збийте яйце з цукром до густої однорідної маси, додайте молоко, борошно. Вкінці додайте 50 г розтопленого вершкового масла, перемішайте та поставте в холодильник на 20 хвилин. Тоді додайте розпушувач та починайте смажити панкейки.
2. Смажити варто на сковороді з антипригарним покриттям без олії. Одного ополоника достатньо для одного панкейка, бо вони зазвичай високі – щось середнє між оладками і млинцем. Якщо на поверхні млинця з’явилися дірочки – перевертайте.
3. Готуємо соус. В сотейнику розтоплюйте 150 г цукру. А в іншій посудині підігріваєте вершки, доки на поверхні не почне з’являтися пар. Далі в цукор, який вже закоричневів, вливаєте тонкою цівкою вершки ввесь час помішуючи суміш. Додаємо дрібку солі та варимо до запустіння соусу.
Смачного!
Фото pixabay