Паска (без замісу руками)

Паска (без замісу руками)

Продукти

Молоко (тепле) – 200 мл

Яйця – 3 шт.

Сметана 20% – 100 г

Масло вершкове (розтоплене) – 100 г

Цукор – 200 г

Борошно – +/-600 г

Дріжджі сухі швидкодіючі – 14 г

Ванільний цукор – 2 ч. ложки

Сіль – 0,5 ч. ложки

Родзинки – 120 г

Олія – для змащування рук

Для прикраси пасок (за бажанням):

Цукрова глазур за бажанням

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

крок №1

У миску розбити яйця, додати цукор, ванільний цукор, сіль. Збити до світлої пишної маси (приблизно 7-10 хвилин).

крок №2
Потім влити тепле молоко, додати сметану (можна будь-якої жирності) та розтоплене вершкове масло, перемішати.

крок №3
В іншу миску просіяти борошно (залишити 1 ч. ложку для родзинок) і додати сухі швидкодіючі дріжджі (їх можна додавати відразу в борошно, не розчиняючи в молоці) і перемішати.

крок №4
До рідких інгредієнтів додати частинами борошно з дріжджами та замісити тісто (можна ложкою, але зручніше міксером із насадками для замісу тіста). Тісто виходить тягуче, за консистенцією – як густа сметана.

крок №5
Родзинки промити, залити окропом на хвилину, просушити паперовим рушником, потім перемішати з 1 ч. л. борошна.

крок №6
Додати ізюм у тісто і перемішати.
Тісто накрити плівкою і залишити для підйому в теплому місці приблизно на 1-1,5 години до збільшення обсягом мінімум в 2 рази.

крок №7
Тісто чудово підійшло, стало повітряним та пористим.

Обім’яти тісто, руки змастити олією і поділити тісто на 3 частини (у мене по 400 г). Викласти у формочки для пасок (діаметр форм – 11 см, висота – 8,5 см). Тісто можете викладати у форми різного розміру – на одну третину обсягу форми.

Вирівняти верхівки, формуючи шапочку.

Накрити форми з тестом плівкою або серветкою і залишити ще приблизно на 1:00 до збільшення в об’ємі в 2 рази.

крок №8
Випікати паски в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, приблизно 40 хвилин (я випікала рівно 40 хвилин із конвекцією). Час випікання залежатиме від особливостей духовки та розміру паски.

крок №9
Перевірити готовність пасок шпажкою, вона повинна виходити сухою. Якщо паски швидко рум’яняться, накрийте їх фольгою (я не накривала).

крок №10
Потім паски я прикрашаю цукровою глазур’ю. Зверху можна посипати паски кондитерським посипанням або прикрасити за своїм бажанням.

Бажаю всім приємного апетиту та Світлого Великодня!

You cannot copy content of this page