Паска на смачному дріжджовому тісті без замісу. Швидка паска з доступних продуктів

Сьогодні ми з вами поділимося чудовим рецептом пасок на найсмачнішому дріжджовому тісті, вони завжди виходять красивими та неймовірно смачними. Тому, безумовно спробуйте приготувати.

Необхідні продукти: 600 г борошна, 320 мл молока, 8 г сухих дріжджів, 2 яйця, 200 г цукру, сіль, розпушувач, 200 г вершкового масла, екстракт ванілі, цедра 1 лимона та 1 апельсина, цукати: (всього 300 г).

Покроковий процес приготування:

Підготуємо ароматний цукор. Додаємо цедру апельсина та лимона в цукор, таким чином цедра трохи перетирається з цукром і віддає всі свої олії. Сам цукор забарвлюється у жовтий колір.

У теплому молоці, температура якого приблизно 38 °, розведемо дріжджі, додаємо в молоко цей ароматний цукор, 2 столові ложки дріжджів і добре перемішуємо. Якщо ви використовуватимете свіжі дріжджі, беріть у 3 рази більше.

Залишимо на 5 хвилин підходити. Додаємо м’яке вершкове масло, сіль та 2 чайні ложки екстракту ванілі, можна також використовувати і ванільний цукор. Добре все перемішуємо віночком, можна скористатися міксером. Тепер по одному додаємо яйця і добре перемішуємо.

Замішуємо тісто, просіюємо борошно. Додаємо розпушувач для тіста, завдяки йому паски вийдуть високі та красиві, і тісто не осяде під час та після випічки.

Додаємо інгредієнти, що залишилися, і тепер лопаткою замішуємо тісто. Воно має вийти досить липким і в’язким, його легко вимішувати лопаткою.

Тепер тісто закриваємо харчовою плівкою, намагайтеся закривати харчовою плівкою так, щоб вона не лежала надто щільно для виходу вуглекислого газу і відправляємо тісто в тепле місце на одну годину.

Для начинки візьмемо трохи родзинок та цукатів. Тепер формуємо паски. Залишаємо на деякий час для вистоювання, випікаємо в добре розігрітій духовці.

Дочекайтеся, як паски охолонуть, і можете покривати їх глазур’ю. Для цього необхідно змішати яєчний білок із цукровою пудрою, зверху прикрасьте цукатами. Вийде все дуже апетитно.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page